Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürNetflix'te Film ve Şovlar Nasıl Gizlenir?

    Netflix’te Film ve Şovlar Nasıl Gizlenir?

          Netflix’de belirli tür film ya da şovları isterseniz gizleyebilirsiniz. Netflix’in bu özelliği sayesinde, örneğin çocuklardan belirli oyun ya da içerikleri gizleyebilirsiniz. Bu haftaki ” Netflix’te Film ve Şovlar Nasıl Gizlenir? ” başlıklı yazımda, dünyanın en büyük film izleme ortamı olan Netflix’de içerik gizlemek için neleri yapmanız gerektiğinden bahsedeceğim.

    Netflix’te Başlıkları Gizleme

          Bazen Netflix’in size özel başlıklar önermesinden rahatsız olabilirsiniz. Ya da, çocuğunuzun bir çizgi film başlığını görmesini engellemek veya bir oyunu görmesini sınırlamak isteyebilirsiniz?  Netflix’in muazzam kütüphanesinde bir içeriğin ya da bir konu başlığının engellenmesi için yapılması gerekenler oldukça basit.

          Bilgisayarınızdaki herhangi bir tarayıcıdan Netflix oturumunu açmanız gerekiyor. Hesabınızı açtığınızda profil simgesi üzerine gelip ” Hesap’ı  ” seçmeniz gerekiyor. Hesap penceresinde  “ Profil ve Ebeveyn Denetimi ” bölümü bulunuyor. İlgili bölüme gelindiğinde hangi hesap için işlem yapılacağını belirlemek için profil seçimi yapılıyor. Bir profil seçildikten sonra profil menüsünü genişletmek gerekiyor. Kısıtlama işlemleri için ilgili profil penceresinde ” Kısıtlamaları Görüntüle “ iminden  ” Değiştir”  bağlantısının seçilmesi gerekiyor. İlgili bağlantı seçildiğinde, işlem yaptığınız profilin doğruluğunu kontrol etmek için hesap parolasının tekrar girilmesini isteyen bir ekran ile karşılaşılıyor. İlgili yere parola girilip devam edildiğinde, kısıtlamanın yapılacağı ekrana ulaşılıyor.

          Kısıtlamaların görüntülendiği ekrana parola ile ulaşıldıktan sonra, bu bölümdeki kutuya gizlemek istenilen şovun ya da filmin adını girebiliyorsunuz. Filmin ya da içeriğin adını yazmaya başladığınızda içeriğin uygun tamamlanmış adını açılan menüden seçme şansınız bulunuyor.

          Kısıtlamanın yapılacağı kutucuğa girilen film ya da show adlarını kaydedip çıktığınızda, artık ilgili profilde listelenmediğini göreceksiniz.

    İçerikler Nasıl Eski Haline Getirilir?

          Netflix profilinize yeniden giriş yaptığınızda artık kısıtlama listesine girdiğiniz içeriklerin listelenmediğini göreceksiniz. Bu içeriklerin kısıtlamalarının iptal edilmesi istenildiğinde, içeriklerin kısıtlanmasının yapıldığı  ekranda, ilgili içeriğin üzerine gelip çarpı ile listeden kaldırılması gerekiyor. Aynı şekilde, yaptığınız değişikliklerin geçerli olabilmesi için işlemlerinizi yaptıktan sonra açık olan ekranı kaydedip çıkmanız gerekiyor.

          Bu işlemlerde dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Dikkat edilmesi gereken ilk özellik; yapılan işlemlerin ilgili profile özel olduğu. Netflix hesabınızda birden fazla profil olabilir ve her profilin kendine özgü içerik kısıtlaması söz konusu olabilir. Yapılan işlemler hangi profil o an için kullanılıyorsa  onun için geçerli olacaktır.

          Örnek olarak Netflix hesabınızda birden fazla profil bulunuyor ve bunlardan birisi de çocuğunuz için kullanıyorsunuz. Çocuğunuzun profilindeki içerikleri kısıtlamak istediğinizde yine o profili seçerek işlem yapmanız gerekiyor. Çocuk profilinde kısıtlamak istenilen show ya da film adlarını ilgili kısıtlama ekranında alt alta gelecek şekilde sıra ile yazmak gerekiyor.

          Kısıtlamanın yapıldığı bölümde aynı zamanda ” Profil Olgunluğu ” seçeneğini de değiştirme olanağınız bulunuyor. Bu kısımda, ilgili profil için yaş derecesini değiştirme şansınız var. Yaş derecesini değiştirdikçe sadece ilgili yaşa uygun içerikler gösteriliyor.

          Akıllı olmayan televizyonların nasıl akıllı hale getirilebileceği konusundaki yazımı bu linkten okuyabilirsiniz.

          Twitter takip için @salihertugrul  Instagram takip için Teknokafe

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN