Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürNeden Kod Yazmayı Öğrenmelisiniz?

    Neden Kod Yazmayı Öğrenmelisiniz?

          Günümüzde teknolojinin sağladığı muazzam faydalarla, dijital okuryazarlık, neredeyse bütün öğrencilerin sahip olması gereken en temel becerilerden birisi haline geldi. Bu sebeple, kodlama yani yazılım geliştirmek günümüzde oldukça popüler.  Kodlama, bilgisayarın anladığı bir dil olduğundan ve bilgisayarlar da günümüzde neredeyse dünyayı yönetir hale geldiğinden, yazılım geliştirmenin ne kadar önemli olduğunu söylemeye sanırım gerek yok. Neden Kod Yazmayı Öğrenmelisiniz? başlıklı yazımda, bilgisayarda yazılım geliştirmenin,  kodlama bilgisi dışında ne gibi avantajlar sağladığını anlatacağım. Neden Kod Yazmayı Öğrenmelisiniz?

          Kodlamaya yetenekli ya da meraklı olan çocuklara kendilerini geliştirmesi için zemin hazırlamak,  geleceğe hazırlama konusunda onlara verilebilecek en değerli desteklerden birisi olacaktır.

          Yazılım geliştirenlerin kodlama bilgisi dışında aynı zamanda başka yetenekleri de gelişiyor. Kazanılan bu yeni yeteneklerin neler olduğunu sıralayalım.

    Problem Çözme Yeteneğini Geliştirir

          Kodlama, kişinin bilgisayara belirli bir problemi nasıl çözeceğini belirtmek için talimatlar vermesidir. Bu sebeple, yazılım geliştirilirken, sorunu çözmek için nasıl bir yol izleneceği, ilk önce hangi adımların atılacağının düşünülmesi gerekir. Kodlama esnasında bilgisayara yanlış bir komut girildiğinde istenilen sonuç elde edilemeyecek, sorunu çözmek için farklı yöntemlerin denenmesi gerekecektir. Yazılım geliştirirken kullanılan kod parçacıklarındaki sorunları çözerken, farklı yaklaşımların denenmesine ihtiyaç olduğundan bir süre sonra problem çözme konusunda deneyim kazanılacak ve  gerçek hayata da yansımaları olacaktır.

    Eleştirel Düşünme Becerilerin Artırır

          Kodlama ya da diğer adı ile yazılım geliştirmenin en iyi yönlerinden birisi kodlama esnasında sonucu görebilmektir. Bilgisayar, yazılım geliştirme esnasında, mantıksız ya da istenilen söz dizilimine uygun olmayan bir kod parçacığı gördüğünde anında hata verecektir. Bu durum hatanın kaynağını bulmak için alternatif düşünmeye, yaklaşımları farklı yollardan birden fazla analize ihtiyaç duyulmasına sebep olur. Bu işlemler esnasında olaylara eleştirel yaklaşma ve bu becerinin daha da gelişmesi sağlanır.

    Yaratıcılığı Teşvik Eder

          Yazılım geliştirirken belirli bir sorunu çözmeye yönelik çeşitli yaklaşımlar denemek gerekir. Kodlamayı öğrenmek, yazılımcıyı yaratıcı düşünmeye sevk eder. Kodlayıcı, bir sorunu çözmek için standart yoldan gitmek yerine, kendi yaklaşımını tasarlamayı öğrenir. Yazılımcının kendi bulduğu problem çözme yaklaşımı, diğer çözümler ile aynı sonucu verdiğinde kişinin kendine olan güvenini de artıracaktır. Sonuca gitmek için farklı çözüm yollarının denenmesi, olaylara farklı bakış açılarıyla yaklaşma ile yaratıcılığın artırılması teşvik edilmiş olur.

    Sabırlı Olmayı Öğretir

          Bilgisayarda kod yazmak, sabit bir sözdizimi ile birlikte kesin ve doğru talimatlar gerektirdiğinden kolay değildir.  En küçük bir hata bile kodun yanlış sonuç vermesine neden olur. Yazılan kodun doğru sonuç vermesi içi yapısal ve mantıklı düşünmek gerekir. Bazen yazılımcıların koddaki bir hatayı bulmak için kod parçalarını birden fazla gözden geçirmesi gerekir. Bu durum hatayı bulmak için sabır ve azim düzeyinin artmasını sağlar. Neden Kod Yazmayı Öğrenmelisiniz?

          Kodlayıcı geliştirdiği yazılımda hatalar ile karşılaşarak sorunların nereden kaynaklandığı konusunda deneyim kazanır. Kazanılan deneyim ile hem yazılımını daha kolay ve daha kısa sürede tamamlar hem de bunun hayatındaki yansımalarını görür. Teknoloji hayatı kolaylaştırmaya yardımcı olur. Kodlamaya yeni başlayan öğrenciler, basit günlük görevlerini kolaylaştırmaya ve otomatikleştirmeye yardımcı olacak küçük ve kullanışlı uygulamalar geliştirerek, kodlama konusunda kendine olan güvenlerini artırabilirler.

          Genel olarak, kodlama yazılım teknolojisinde her zaman talep görecek ve parlak bir kariyer için olmazsa olmazlardan olacaktır. Yazılım geliştirme eğer yeterinde öğrenilirse, piyasada her zaman talep edildiğinden, kazancı oldukça tatmin edici iş dallarının başında gelmeye davam edecektir.

          Twitter takip için @salihertugrul     Youtube Kanalım

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN