Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunMutlaka oynamanız gereken 5 Game Pass oyunu

    Mutlaka oynamanız gereken 5 Game Pass oyunu

    Game Pass servisi son yıllarda oyun dünyasında ortaya çıkmış en iyi fikirlerden bir tanesi. Öyle iyi bir fikir ki, oyun kütüphanesi açısından denemek istediğiniz ama para vermeyi düşünmediğiniz ya da indirim kovaladığınız oyunları size sunması açısından ciddi bir nimet resmen.

    Bu yazıda ortalama bir oyuncu olarak baktığımızda Game Pass hizmetinde öne çıkan, oyuncu olarak mutlaka görmemizin faydalı olacağı 5 oyunu sizin için derledim. Bu liste elbette genişletilebilir. Sıcak yaz günlerinde elimizin altındaki kütüphaneden maksimum fayda sağlamak için atılabilecek küçük bir adım olarak bu yazıyı düşünebilirsiniz.

    Crusader Kings III

    İlk konuğumuz içinde strateji ve rol yapma unsurlarını barındıran, tarihi merkeze alan ve Orta Çağ döneminde savaş, entrika ve dramalar dahil türlü türlü düzenbazlıkları gerçekleştirmeye olanak tanıyan Crusader Kings ııı oyunu.

    Klasik strateji oyunlarına göre büyük strateji denen formatta hazırlanan Crusader Kings III size genel anlamda daha fazla özgürlük ve lineer olmayan bir oynanış sunuyor. Bir hanedanlığı yönettiğini düşündüğümüzde, aile bireyleri ile aranızdaki mesafe, köylüler, soylular, şövalyeler ve çok daha fazlası ile olan iletişiminiz, kimi öne çıkartıp kimi saf dışı bırakacağınıza, kimi kime kırdıracağınıza karar veriyorsunuz. Strateji kavramını gerçek anlamda sadece orduları sahaya sürmek olarak değil, çevresel faktörlerle birlikte hanedanlığınızı ayakta tutmak adına kullanıyorsunuz.

    Anlamanız ve alışmanız biraz zor olabilir. Paradox Interactive’in tüm oyunları oyuncuya ilk başta yorucu bir alışma süreci sunarken devamında oyunu severse de harika deneyimler sunuyor.

    Age of Empires serisi

    Listenin en keyifli ve uzun uzadıya üyesine geldik. Hayatında Age of Empires serisinden bir oyun oynamamış oyuncu yoktur diye düşünüyorum. 1997 yılından bugüne kadar yıllar boyunca en sevdiğimiz tarihsel dokuları ekranlarımıza taşıyan yapım, 2018 yılında adım attığı Definitive Edition serüveni ile birlikte serinin ilk üç oyununu da yenilenmiş hali ile güncel sistemlerde oynanabilir hale getirdi. Bu sürecin sonunda da 2021 yılında Age of Empires IV çıktı. Serinin tüm oyunlarını oynamış biri olarak Age of Empires IV bence oyun dünyasında tüm tarihi içerik anlatan oyunların örnek alması gereken güzellikle hikaye anlatımı, prodüksiyon ve akış ile sunuldu ve serinin en iyi ve en dolu yapımı olarak karşımızda duruyor. Tabii oraya gelmeden evvel Game Pass sayesinde serinin Definitive Edition sürümlerini ücretsiz olarak oynayabiliyorsunuz. Sıcak yaz akşamlarında günün stresinden kurtulup her akşam yeni maceralara uzanmak için harika bir seçenek.

    Hitman Trilogy

    Seri olarak adım atabileceğiniz ve bu aşamada size tekrar tekrar oynanabilirliği ile muazzam deneyimler sunan Ajan 47 ile tanışma vaktiniz geldi. Age of Empires gibi 2000’lerin başına dayanan bir oyun serisi olan Hitman bunca yıl içinde serinin köklerinden çok fazla uzaklaşmadan, trendlerin getirdiği farklı inovasyonları bünyesine belli oranda katarak güçlenip yoluna devam eden bir oyun oldu.

    Temelde bir ajanın görevler boyunca gizlilik içerisinde çözmeye çalıştığı kiralık katildir. Genetiğinde taşıdığı üstün yetenekleri ve ustalığı oyuncunun kullanımına sunulan ekipmanlar ve keskin zekası ile birleştiren 47, bize geniş bir oyun alanında türlü türlü yapılabilecek ana ve yan görev opsiyonları sunuyor.

    Gizlilik bu oyunun temel prensibi ve Ajan 47 bu bağlamda kılık değiştirebiliyor, farklı suikast silahları ve çevresel faktörler ile hedeflerini saf dışı bırakabiliyor. Görev şablonları içinde kimi görevler daha kolay ilerlerken, kimileri ise ciddi anlamda analiz ve zayıf halkayı bulma üzerine kurulu. Günümüzde Hitman gibi oyunların giderek azaldığını düşündüğümüzde yeni üçlemeyi Game Pass ile ücretsiz olarak oynayabilmek harika bir durum.

    Forza Horizon 5

    Oyun dünyasında yarış oyunlarının eğlence ve genişlik kapsamının kalibresini arttıran yapımlar arasında gelen Forza serisinin yeni üyesi Forza Horizon 5 ile limitsiz aksiyon ve ucu bucağı olmayan bir heyecan ekranlara taşınıyor. İkonik seri Game Pass ile çıktığı günden beri ücretsiz olarak oynanabiliyor.

    Otomobil yarışlarına ilgi duyan, otomobil koleksiyonu yapmayı seven, modifiye ve ekstrem sporlar kapsamında da heyecanlı sürüş deneyimi ile Forza Horizon 4 çizgisinde yeni deneyim arayanlar için piyasaya çıkan Forza Horizon 5, açık dünya konsepti ile gelişen bir oyun alanı ve sosyal deneyime dayalı oyunculuğu öne çıkartıyor.

    Farklı araçları, değişik toplanabilir materyalleri ve detaylı haritası ile sizi uzun saatler boyunca ekran başında tutabilecek bir yapım Forza Horizon 5.

    Doom Eternal

    Geldik listemizin en aksiyonu bol oyununa. Doom Eternal. Doom serisini aramızda bilmeyen yoktur. Dünya üzerinde FPS kökenine yön veren yapımların başında gelir. Her yeni Doom oyunu dünya üzerinde taşları yerinden oynatır. İnfial yaratır. Beğenenleri ve beğenmeyenleri ile oyun dünyasını sallar.

    Doom Eternal, bir FPS oyuncusunun kendi limitleri ile yarıştığı, limitlerini zorlarken cehennem ordularının dünyayı istila ettiği ortamda iblis avına çıktığı bir oyun. Bu hikayede yavaş kalan kaybediyor. Hızlı olmanız, hızlı düşünmeniz, öldürücü olmanız, bitirici vuruşları saliseler içinde karar verip uygulamanız gerekiyor. Gözünü dört açmak deyiminin tam karşılığı Doom Eternal diyebiliriz çünkü tehlike harita içinde her yerden gelebiliyor. Dur durak bilmeyen iblislerin arasında yüksek aksiyonlu bir oyun deneyimi ile asıyor, kesiyor biçiyor ve bölümü tamamlamaya çalışıyoruz.

    Nefes nefese aksiyon isteyen oyuncular için Doom Eternal muazzam bir deneyim sunuyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN