Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürMobil internet hızı en yüksek ülke açıklandı

    Mobil internet hızı en yüksek ülke açıklandı

    Milyarlarca akıllı telefonun var oluş amacı elbette internet. Sosyal medya ağlarında sörf, internet platformlarında aranılan her türlü bilgiye erişim, e-ticaret ile alışveriş, web girişimleri derken sayısız şekilde kullanılan akıllı telefon üzerinden internet üzerinden mobil internet kullanımı oldukça yaygın.

    Türkiye’de mobil internet kullanımında her geçen gün yaşanan artış dikkat çekici. Mobil operatörler, sürekli güncelledikleri internet paketleri ile ihtiyaca karşılık vermeye çalışırken teknoloji mağazalarındaki akıllı telefon, tablet gibi taşınabilir cihazların seçiminde ekranının sunacağı internet deneyimi ivedilikle hesaba katılıyor. Donanım tamam, peki dış dünyadaki internet hızı beklentileri ne ölçüde karşılıyor.

    Küresel düzeyde ele alındığında örneğin Çin, Hindistan gibi toplam nüfusları dünya nüfusunun neredeyse yarısını teşkil eden iki ülkede, mevcut coğrafi koşulların etkisiyle ‘çift hatlı telefon’ kullanımının yaygın olduğu görülüyor. Bunun nedeni bir bölgede düşük olan internet performansının, diğer bölgede iyi olması ve bunun sonucu olarak kullanıcıların sıklıkla mobil operatörlerini değiştirerek kullanımlarını sürdürmeleri. Bu örnek senaryodan da anlaşılacağı üzere mobil internet performansı bir hayli önemli. Peki mobil internet hızı en yüksek ülke hangisi merak ediyor musunuz?

    Bu sorunun yanıtı Speedtest Global Index Şubat 2018 rakamlarına göre, milyonlarca test sonucunda elde ettiği mükemmel 4G perfomansıyla Avustralya. Mobil internet download hızı ortalaması 62.07 Mbps seviyesinde olan en iyi skora sahip ülke, Okyanusya Kıtası’nda yer alıyor. Türkiye, 31.43 Mbps ile 32. sırada bulunuyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN