Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Fotoğraf/KameraMini aksiyon kameraları

    Mini aksiyon kameraları

    Zaten küçük olan aksiyon kameralarının mini sürümleri ise çok daha az yer kaplıyor. Bu modellerle ilgili merak edilen detayları bu yazıda anlatıyorum.

    Aksiyon kameraları son yılların en popüler teknolojik cihazlarından biri oldu. Özellikle doğada vakit geçirenler, sıradışı sporlar yapanlar ve içerik üretenler aksiyon kameralarının en önde gelen kullanıcıları arasında yer alıyor.

    Teknolojinin de gelişmesiyle özellik ve kabiliyetlerini artıran bu minik yardımcılarımız giderek daha da küçüldü. Genelde dikdörtgen şeklinde olan bu cihazlar son yıllarda ekrana da kavuştu. Günümüzde neredeyse ekranı olmayan aksiyon kamerası bulunmuyor. MediaTrend yazarları arasında yer alan Melih Bayram Dede, bu ürünlerle ilgili kısa bir süre önce bir yazı yazdı. O yazıda halen satışta olan güncel aksiyon kameraları ile ilgili bilgiler yer alıyor. Merak edenler o yazıyı okuyabilir.

    Aksiyon kameraları zaten küçük olsalar da daha küçük versiyonları da bulunuyor. Genelde küp şeklinde olan bu minik kameralar özellikle daha küçük boyutta bir ürün kullanmak isteyen ya da dar alanlarda çekim yapanlar tarafından tercih ediliyor. Şimdi bu mini kameralarla ilgili merak edilen bazı soruları yanıtlayayım:

    Minik aksiyon kameralarının normal sürümlerden farkı var mı?

    Genel anlamda mini aksiyon kameraları ile normal aksiyon kameraları arasında çok fazla bir fark yok. Bu kameraların çoğu büyüklerinin yapabildiği hemen hemen her şeyi yapabiliyor. Sadece büyük modellerde biraz daha detaylı özellikler yer alıyor. Bunun dışında uygulama üzerinden kullanım, Full HD ya da 4K desteği, dokunmatik arka ekran gibi özelliklerin birçoğu mini kameralarda da bulunuyor.

    Fiyatları normal aksiyon kameraları ile aynı mı?

    Genelde minik olan kameralar normal aksiyon kameralarından biraz daha ucuz oluyor. Örneğin 1000 TL olan bir aksiyon kamerasının minik sürümü (tabi her modelin minik sürümü yok) 700 TL civarında olabiliyor.

    Minik aksiyon kameraları kimler için uygun?

    Bu tarz kameraları özellikle küçük ya da dar mekanlarda çekim yapan ya da yapmak zorunda olanlar için fayda sağlıyor.

    Pil ömürleri nasıl?

    Daha küçük oldukları için mini aksiyon kameralarının pili de doğal olarak daha küçük oluyor. Bu da pil ömrünün normal sürümlere göre biraz daha düşük olmasına sebep oluyor. Örnek vermek gerekirse Go Pro Hero 5 Black modelinin pil ömrü Full HD video kayıt sırasında (titreşim engelleme açık iken) 1 saat 50 dakika iken, aynı modelin mini versiyonu olan GoPro Hero 5 Session’da aynı şartlarda bu süre 1 saat 30 dakikaya düşüyor. Çok büyük bir fark olmasa da bu farkın sorun olacağı yerler vardır.

    Şimdi gelelim bu mini aksiyon kameralarına. Piyasada farklı boyut ve özelliklerde aksiyon kameraları bulunuyor. Bunların bir kısmı 4K desteği de sunarken bir kısmı sadece Full HD desteği veriyor. Bu kameraların hemen hemen hepsinde ekran bulunuyor. Ama ekransız modellerin de varlığından söz etmem gerekiyor. Bütçenize, ihtiyaçlarınıza, kullanım yerinize göre siz de aşağıdaki mini aksiyon kameralarından birini seçip kullanabilirsiniz.

    mini aksiyon kameraları

    GoPro Hero Session ailesi

    Aksiyon kameralarına adeta ismini veren bir marka olan GoPro’nun biri eski nesil diğeri yeni olmak üzere iki farklı mini modeli bulunuyor. Bunlardan Hero Session önceki model olsa da hala kullanılabilir bir ürün. Hero 5 Session ise daha yeni bir sürüm ve önceki modelden farklı olarak 4K desteği veriyor. Her iki model de görünüm olarak hemen hemen aynı özelliklere sahip. Bildiğimiz ve tanıdık GoPro kalitesi ve uygulama desteği her iki üründe de standart olarak sunuluyor. Her iki modelde de ekran bulunmuyor.

    mini aksiyon kameraları

    Gopro Hero 5 Session modelinin detaylı özelliklerini Media Markt internet sitesinde görebilir ve satın alabilirsiniz.

    GoPro Hero Session modelinin detaylı özelliklerini Media Markt internet sitesinde görebilir ve satın alabilirsiniz.

    Polaroid Cube Action Camera

    Bir diğer mini aksiyon kamerası ise yine benim daha önce detaylarını bu sayfalarda aktardığım Polaroid Cube Action Camera. Tasarım anlamında GoPro Hero Session modeline benzeyen ürün benzer özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu modelin en önemli farkı ise eğlenceli ve dikkat çekici tasarımı. Bu mini aksiyon kamerası ile ilgili detayları daha önce yazdığım yazıda bulabilirsiniz.  Bu arada bu modelde de ekran bulunmadığını belirteyim.

    mini aksiyon kameraları

    SJCam M10 ve M20

    Bir Çin markası olan SJCam, aksiyon kamerası alanında yer alıyor. Firmanın çeşitli kategorilerde modelleri bulunuyor. M10 ve M20 modelleri ise adından da anlaşılacağı gibi birbirini takip eden iki mini aksiyon kamerası. Önceki sürüm olan M10 modeli küp tasarıma sahipken M20 ise çok mini olmasa da dikey bir dikdörtgen tasarımla (aksiyon kameraları genelde yatay dikdörtgen formunda olur) dikkat çekiyor.

    mini aksiyon kameraları

    M10 ve M20 modellerinin her ikisinde de dokunmatik ekran bulunuyor. M10 modeli sadece Full HD video kayıt desteği sunarken M20 ise 2K çözünürlükte video kayıtlara imkan tanıyor.

    Bu yazıda aksiyon kameralarının kardeşleri olarak tanımlayabileceğim mini modellerini anlatmaya çalıştım. Benim anlattıklarım dışında başka modelleri de piyasada bulmak mümkün. Anlatması benden, okuyup değerlendirip, ihtiyaç ve beklentilerinize göre satın alması sizden.

    Işığınız bol olsun…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN