Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımMilyonlarca hane halen çevrim dışı! İnternete erişim oranları

    Milyonlarca hane halen çevrim dışı! İnternete erişim oranları

    Teknoloji geliştikçe İnternete bağlı cihaz sayısında önemli artış yaşanıyor. Bunların yanında ülkelerin politikaları ve şirketlerin çalışmaları sonucunda insanların evine İnternet ulaşıyor. Yeni yapılan bir araştırmaya göre çeyrek milyon ABD’li vatandaşın internete erişimi bulunmuyor. Bu ise güney eyaletlerinde her 4 kişiden 1’inin çevrim dışı kaldığını gözler önüne seriyor. İşte internet erişimi olmayan hane sayısı:

    Ağustos ayında yayımlanan bir rapora göre yalnızca ABD’de 27.6 milyon evde internet bulunmuyor. Şaşırtıcı bir şekilde internetsiz hanelerin sayısı toplamda on üç eyaletteki toplam hane sayısından fazla.

    İnternet erişimi olmayan hane sayısı değişiyor

    İnternet erişimi olmayan bu evler ağırlıklı olarak Alabama, Mississippi ve Arkansas eyaleti de dahil olmak üzere en düşük oranlara sahip Güney eyaletlerini kapsıyor. Amerika’daki hanelerin yüzde 22.5’inde internet bağlantısı yok. Çeyrek milyondan fazla yani yaklaşık 265 bin 331 hane evde çevirmeli internet bağlantısı kullanıyor.

    İş Avrupa ülkelerine geldiğinde ise çok da farklı bir tablo bizleri karşılamıyor. BBC’nin nisan ayında yayımladığı bir rapora göre İngiltere’de 1.5 milyon evde internet halen yok. Statista’ya göreyse Avrupa Birliği ülkelerinde 2020 yılında hanelerin yüzde 91’inde internete erişim var. Aynı listeye göre İrlanda, İngiltere, Hollanda, Norveç, Finlandiya ve Almanya internet erişiminin yüzde 90’ın üzerinde olduğu ülkeler oluyor.

    en hızlı mobil internetine sahip ülke

    TÜİK verilerine göre Türkiye’de ise durumlar biraz daha farklı. Türkiye’de genişbant kullanımına ilişkin verileri de araştıran TÜİK, 2021 yılında genişbant erişimi olan hanelerin yüzde 92,0′a çıkarak geçen yıla kıyasla arttığını açıkladı. Bu oran 2020’de yüzde 89,9 idi. Türe göre kullanım miktarları da detaylandırıldı. Hanelerin yüzde 61,9’luk kısmının sabit genişbant bağlantı (ADSL, kablolu İnternet (uydunet), fiber bağlantı vb.) kullandığı belirtildi. Yüzde 88,5’inin ise mobil genişbant bağlantı ile internete erişim sağladığı aktarıldı.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN