Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelFacebook'un milyarlarca kullanıcısının kaçı sahte?

    Facebook’un milyarlarca kullanıcısının kaçı sahte?

    Facebook bünyesinde milyarlarca kullanıcıya sahip olduğu noktasında yıllardır övünüyor. Özellikle WhatsApp ve Instagram gibi aktif kullanıcı hacmi oldukça fazla olan uygulamaların da Facebook’a bağlanmasıyla görünürlüğünü daha da artırmayı başardı. Bu noktada akıllarda oluşan sorulardan biri de Facebook kullanıcılarının ne kadarı sahte? olduğu yönünde oluyor.

    Facebook kullanıcılarının ne kadarı sahte? Cevap aslında; karışık!

    Facebook’a kayıtlı milyarlarca kullanıcı bulunuyor ancak bunların kaçı ‘gerçek’ noktasında bir düşünce akıllara geldiğinde cevap bulamıyor. Zira platforma kayıtlı olan kişilerin sayısı belirlenebiliyorken, bu kayıtlı hesapların kaçının sahte kaçının gerçek kişilere ait olduğu bilinemiyor.

    Facebook kullanıcılarının ne kadarı sahte

    Hal böyle olunca tahmini rakamlarla konuşmak daha olası hale geliyor. Zira kullanıcıların birden fazla hesap oluşturup oluşturmadığı hiçbir zaman tam bilinemiyor. Yeni ortaya çıkan bir araştırmada platformda sahte profillerin beklenenden çok daha fazla olabileceğine işaret ediyor.

    Yeni oluşturulan 5.000 hesap analiz edildiğinde bu hesapların yüze 32 ile yüzde 56’sının hesabı olmasına rağmen yeni bir hesap açtığını ortaya çıkarttı. Bu ise Facebook için oldukça büyük bir sorun zira, aslında ‘milyarlarca’ kullanıcısı aslında bir balon ve araştırmalar, ilerleyen süreçte popüler ağın başını ağrıtacak sorunlar ortaya çıkartacak.

    Telefonunuzu değiştirmenin gerçek maliyeti!

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN