Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımMilisaniyeler içerisinde dolabilen piller yolda!

    Milisaniyeler içerisinde dolabilen piller yolda!

    Akıllı telefonların en büyük sorunu belki de şarz problemi. Bazı zamanlar prizlere bağlı yaşamak zorunda kalınabiliyor. Drexel Universitesi ise bu konuya çözüm bulmaya odaklanmış durumda; eğitim kurumunun nano malzeme araştırmacıları söz konusu duruma bir çözüm bulmuş gibi gözüküyor.

    Geliştirilen yeni bir pilde kullanılan Mxene isimli madde 2 parçadan oluşuyor; bir hidrojel ve bir oksit metal. MXene’nin kimyasal yapısı sayesinde enerji depolamada kullanılan elektrotların akışını düzenlemeye yarıyor. Bu sayede enerji şarj etmek üzere bataryalarda depolanıyor. Bataryalar, şarjı tutmak için “redoks aktif bölgeleri” olarak adlandırılan tepkimelerle enerjiyi telefona aktarıyor.

    Bir pilin içerdiği bağlantı noktalarının sayısı, tutabileceği şarj miktarıyla doğru orantılı. Günümüzde kullanılan bataryaların aksine, MXene iyonların geçebileceği çoklu yollar oluşturabiliyor. MXene’nin doğal olarak yüksek iletkenliği, etkili şarj oranını arttırarak iyonları hızlıca hareket ettirmeye yardımcı oluyor.

    Mxene, birkaç dakika ya da saatte tamamen şarj olan bir pil anlamına gelebilir. Malzeme bilimi ve mühendisliği profesörü Yuri Gogotsi, MXene’nin gerçek dünyadaki uygulamasının daha iyi laptop bataryalarına ve elektrikli araba pillerinin önünü açabileceğini belirtiyor ve “Pil elektrodları olarak düşük boyutlu ve elektronik olarak iletken malzemeler kullanmaya başlarsak, pilleri bugün çok daha hızlı çalışabilir hale getirebiliriz” diyor.

    Eğer bu teknoloji hayata geçerse artık prizlere bağlı kalmak yerine sadece 3-5 dakika telefonun bağlanmasıyla gün boyu kullanım mümkün hale gelebilir.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN