Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetMicrosoft Store'daki en popüler ücretsiz uygulamalar

    Microsoft Store’daki en popüler ücretsiz uygulamalar

    Windows işletim sistemli cihazların uygulama mağazası Microsoft Store’da çok sayıda uygulama sizi bekliyor. Bu yazıda Microsoft Store’a göz atıyor ve en çok tercih edilen ücretsiz uygulamalara yer veriyorum.

    Eğer Microsoft Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayar kullanıyorsanız, kullanacağınız programları büyük çoğunlukla hâlâ ‘exe’ uzantılı olarak geleneksel metotlarla yüklüyorsunuz demektir. Çünkü bir çok program hâlâ bir ‘setup’ dosyası çalıştırarak yüklenebiliyor. Bu mantık zamanla değişime uğrasa da maalesef yenilikler hızla kabul görmüyor.

    Microsoft Store uygulamalarına alışmanın vakti

    Microsoft’un Windows 10 işletim sistemindeki uygulama mağazası Microsoft Store üzerinden de uygulamalar yüklenebildiğini birçoğunuz biliyorsunuz. Her ne kadar Apple’ın uygulama mağazası kadar geniş bir kataloğa sahip olmasa da, Windows 10 işletim sistemli bilgisayarınızda yavaş yavaş Microsoft Store uygulamalarına alışmanın vakti geldi de geçiyor bile.

    Çok sayıda uygulama sizi bekliyor

    Bu yazıda Microsoft Store’a göz atıyor ve burada en çok tercih edilen ücretsiz uygulamalara yer veriyorum. Seçenekleriniz bu kadar değil elbette, yazımın sonunda yer alan bağlantıyı kullanarak, Microsoft Store üzerindeki sayısız uygulamaya göz atabilir ve ilginizi çekenleri hemen bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Şimdi gelin, Microsoft Store’daki en popüler ücretsiz uygulamalara giriş yapalım.

    Netflix

    Netflix

    Microsoft Store’da ilk sırada Netflix’in yer alması sürpriz değil. Bugün dünya genelinde fenomen haline gelen Netflix’in uygulamasını bilgisayarınıza ya da tabletinize indirerek daha kolay bir erişim sağlayabilirsiniz. Netflix’i web tarayıcısı üzerinden izlemek yerine Microsoft Store uygulamasını kullanmak size daha pratiklik sağlayacaktır. Böylece Netflix’i başlangıç uygulaması olarak atayabilir, dilerseniz uygulamanın kısayolunu görev çubuğuna sabitleyerek daha hızlı erişim sağlayabilirsiniz. Uygulamayı buradan bilgisayar veya tabletinize indirebilirsiniz.

    iTunes

    iTunes

    Her ne kadar bir Apple servisi olsa da iTunes, Microsoft Store’da ikinci sırada kendisine yer bulmuş. Bu durum aslında, Microsoft platformunda hâlâ kullanıcıların tam anlamıyla benimseyeceği benzer bir servis olmayışından kaynaklanıyor olabilir. Müzik, film ve TV şovları gibi tüm eğlenceli servisleri buluşturan iTunes uygulamasını, Windows işletim sistemli bilgisayar ya da tabletinize ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulama, Apple’ın sunduğu tüm eğlence servislerini deneyimlememiz için başarılı bir arayüz sunuyor. Uygulamayı buradan bilgisayar veya tabletinize indirebilirsiniz.

    Instagram

    Instagram

    Bugün fotoğraf ve video paylaşımında çok popüler olan Instagram, doğal olarak Microsoft Store’da da çok indirilen uygulamalar listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Özellikle hikâye özelliği eklendikten sonra daha da popüler hale gelen bu sosyal medya efsanesini, Windows işletim sistemli bilgisayar ya da tabletinizde pratik şekilde kullanmak için uygulamayı edinebilirsiniz. Ekranınızın bir köşesinde küçük bir pencerede Instagram’ı kullanabilir ve sosyal medyada dolayısıyla çevrenizde olan bitene her daim hâkim olabilirsiniz. Instagram uygulamasını buradan bilgisayar veya tabletinize indirebilirsiniz.

    WhatsApp Desktop

    WhatsApp Desktop

    İletişimde bugün küresel standart haline gelen WhatsApp, bilgisayar ve tabletlerimiz için de vazgeçilmezlerden olunca, Microsoft Store’da da doğal olarak en çok indirilen uygulamalar arasında yer alıyor. Akıllı telefonlarımızla senkronize olarak çalışan WhatsApp’ta yazışmayı, bilgisayar konforunda gerçekleştirebilmek için WhatsApp Desktop uygulamasını yüklemek gerekiyor. Tüm sohbetlerinizi bilgisayarınız üzerinden yapabilmek için WhatsApp Desktop uygulamasını buradan bilgisayar ya da tabletinize yükleyebilirsiniz.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda Microsoft Store’dan seçtiğim en popüler ücretsiz uygulamalara yer verdim. Windows işletim sistemli cihazlarınız için kullanabileceğiniz tüm uygulamaları buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN