Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetMicrosoft Office yazılımını ücretsiz kullanmanın püf noktası

    Microsoft Office yazılımını ücretsiz kullanmanın püf noktası

    Office 365 paketi satın alacak bütçe ayıramıyorsanız, çevrimiçi olarak kullanmayı deneyebilirsiniz. Microsoft, Office yazılım paketini Web tarayıcısı ya da mobil uygulama üzerinden çevrimiçi kullanmanız durumunda hiçbir bedel talep etmiyor.

    Microsoft’un Office yazılım paketi ücretli olarak kullanıcılara sunuluyor. Bireysel ya da kurumsal çözümlere Office 365 paketi adı altında aylık ya da yıllık ödeme bedelleriyle sahip olabiliyorsunuz. Birçok okul, Microsoft’la yaptığı anlaşmayla Office 365 paketini öğrencilerine ücretsiz olarak sunuyor. Bu ücretsiz hizmet, öğrenci okula kayıtlı olduğu sürece devam ediyor.

    Bütçe ayıramıyorsanız Web’den kullanın

    Peki Office 365 paketi satın alacak bütçe ayıramıyorsak ne yapacağız? Çözümü açık kaynak yazılımlarıyla değil de, Microsoft Office’te aramakta ısrarlıysanız size pratik bir çözüm önerim var. Microsoft, Office 365’i ücretli olarak sunsa da, Office yazılım paketini çevrimiçi olarak, yani internetten kullanmanız durumunda bedel talep etmiyor. Peki ücretsiz Office paketini nasıl kullanacağız?

    Microsoft Office

    ‘Office.com’da ücretsiz kullanın’ bağlantısını tıklayın

    Microsoft, ücretsiz Office hizmetini Office.com internet adresi üzerinden sunuyor. Öncelikle buradan Office web sayfasına girin ve sayfadaki ‘Office.com’da ücretsiz kullanın’ bağlantısını tıklayın. Bu bölümde Microsoft hesabınızla oturum açtığınız takdirde çevrimiçi olarak Office yazılım paketine dahil tüm programları ücretsiz kullanabilirsiniz.

    Microsoft hesabınız yoksa hemen oluşturun

    Microsoft hesabınız yoksa buradan hemen açabilirsiniz. Microsoft hesabıyla birlikte size OneDrive bulut servisi üzerinde 5GB veri saklama imkânı sunuluyor. Daha fazlasına ihtiyacınız varsa ücret karşılığı artırma imkânınız her zaman var.

    Microsoft Office

    Temel uygulamaların hepsini ücretsiz kullanın

    Microsoft’un ücretsiz sunduğu Office paketinin içerisinde Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Sway, Outlook, Kişiler, Takvim, OneDrive, Forms ve Skype yazılımları yer alıyor. Bu yazılımları Microsoft sitesinden çevrimiçi olarak kullandığınız takdirde hiç bir şekilde ücret ödemiyorsunuz.

    Web deneyimi birçok kişi için yeterli gelebilir

    Office paketini çevimiçi olarak değil de bilgisayarınıza indirip kurabileceğiniz bir paket olarak isterseniz o zaman Office 365 paketini satın almanız gerekecek. Yeterli bütçeyi ayıramayan kullanıcılara Office yazılımlarını Web üzerinden kullanmak şu aşamada yeterli gelecektir.

    Tarayıcınızdan dilediğiniz zaman dilediğiniz cihazda

    Ücretsiz Office yazılımını Windows ya da Mac bilgisayarınızdan herhangi bir web tarayıcısı üzerinden dilediğiniz zaman ve dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Çevrimiçi Office, bilgisayarınıza yüklediğiniz ve aşina olduğunuz aynı Office yazılımı arayüzüne sahip olduğu için, kullanırken hiçbir yabancılık çekmeyeceksiniz.

    Microsoft Office

    Yeni belge oluşturup hemen çalışmaya başlayın

    Çevrimiçi Office’te dilediğiniz formatta belge oluşturup bu belgeleri OneDrive’da saklayabilir, dilediğiniz zaman, dilediğiniz cihazdan bu belgelere erişebilir ve yeniden düzenleyebilirsiniz. Belgeler üzerinde ekip olarak birden fazla kişinin aynı anda gerçek zamanlı çalışabiliyor olması da büyük avantaj. Belgelerinizi ihtiyaç duyarsanız dilediğiniz formatta cihazınıza da indirebilirsiniz.

    Mobil cihazlarınıza uygulamaları hemen indirin

    Akıllı telefon ve tablet bilgisayarınıza Microsoft’un Office yazılımlarını yükleyerek de dosyalarınıza erişebilirsiniz. Microsoft, mobil cihazlarda Office programlarını ayrı ayrı uygulamalar olarak sunuyor. Bu nedenle, cihazınıza, OneDrive, Word, Excell, Outlook gibi uygulamaları tek tek indirmeniz gerekiyor. Android ve iOS kullanıcıları için bu yazılımlar ücretsiz olarak sunuluyor.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda Microsoft Office yazılımını ücretsiz kullanmanın yolunundan söz ettim. Web’den Office uygulamalarını kullanmak size pratik gelmediyse, “Windows kullanıcıları için alternatif açık kaynak yazılımları” ve “Ev kullanıcıları için açık kaynak yazılımları” başlıklı yazılarım sizin için yararlı olabilir. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Sinema keyfinizi katlayacak ‘soundbar’ önerileri

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN