Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiMi Mix Fold: Xiaomi de katlanabilir telefon üretti

    Mi Mix Fold: Xiaomi de katlanabilir telefon üretti

    Xiaomi Mi Mix Fold markanın ilk katlanabilir ekranlı telefonu olma özelliğini taşıyor.

    Katlanabilir telefonlar son yılların yükselen trendi. Belli bir Ar-Ge seviyesinin üstüne sahip markaların girdiği bu alanda Samsung, Huawei ve Motorola gibi üreticilerin telefonları yer alıyor. Bunlara yeni eklenen Xiaomi daha önce geliştirdiğini açıkladığı yeni modeli Mi Mix Fold’u duyurdu.

    Mi Mix Fold

    Xiaomi de katlanabilir telefon üretti: Mi Mix Fold

    İlk bakışta Samsung Galaxy Fold’a benzeyen bir tasarıma sahip olduğunu gördüğüm bu telefonda içe doğru katlanan 8.01 inç büyüklüğünde OLED bir ana ekran yer alıyor. 4:3 en-boy oranına sahip bu telefonun ekran çözünürlüğü ise 2480×1860 piksel. 600 nit parlaklığındaki bu ekranın 200 bin katlamaya dayanıklı olarak tasarlandığı açıklandı. Cihazın kapağında bulunan 6.52 inç büyüklüğündeki ikinci ekran ise telefon kapalı iken belli özellikleri kullanmaya imkan tanıyor.

    Telefon gücünü Snapdragon 888 işlemciden alıyor. telefonda 16 GB’a kadar RAM ve 512 GB’a kadar depolama alanı seçeneği bulunuyor. Telefonda kullanılan pilin gücü ise 5.020 mAh. 67 W hızlı şarj desteği ile gelen telefon pili tamamen bitmişken yüzde 100 doluluğa 37 dakikada ulaşabiliyor.

    Mi Mix Fold kamera özellikleri

    Sıvı lens özelliğine sahip kameraları bulunan telefonun ana kamerasında 108 MP çözünürlüklü Samsung HMX sensörü kullanılmış. Telefonun ana kamerasında ek olarak 13 MP ultra geniş açı, 3X optik zoom sunan 8 MP telefoto ve 8 MP makro kamera yer alıyor. Yani telefon dörtlü bir ana kamera modülü ile geliyor.

    Mi Mix Fold fiyatı

    Telefonun 3 farklı sürümü bulunuyor. Birinci sürüm 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip. Bunun fiyatı 1500 dolar olarak açıklandı. İkinci sürüm ise yine 12 GB RAM ile geliyor. Bu sürümde depolama alanı 512 GB. Bu modelin fiyatı ise 1700 dolar olacak. Seramik isimli özel sürüm ise 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanı ile geliyor. Bu özel modelin fiyatı ise 2000 dolar olarak açıklandı.

    Katlanabilir telefon alanında rekabet hızla devam ediyor. Xiaomi ‘bu alanda ben de varım’ dedi ve katlanabilir Mi Mix Fold modelini duyurdu. Bu yeni modelin Türkiye pazarına gelip gelmeyeceğini bilmiyoruz. bu model Türkiye pazarına geldiğinde yeni bir yazı ile karşınızda olacağız.

    O gün gelene kadar kendinize iyi bakın…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN