Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelMediaMarkt'ta satılan dijital hesap kartları nasıl kullanılır?

    MediaMarkt’ta satılan dijital hesap kartları nasıl kullanılır?

    MediaMarkt mağazalarından alabileceğiniz dijital hesap kartları nasıl kullanılıyor. Yanıtını bu yazımızda bulabileceksiniz.

    Günümüzde dijital içeriklere olan ilgi artmış durumda. Peki bu içerikleri satın alırken kredi kartınızı kullanmak istemezseniz ne olacak? Nasıl bir ödeme yöntemi tercih etmeniz gerekecek? İşte bu sorunun yanıtı.

    Artık tüm dijital servisler aylık abonelik sistemine dönüştürülmüş durumda. Hatta Microsoft’un Office uygulamaları bile aylık sabit ücret karşılığında satılıyor. Bu durumda insanları dijital ortamdan alış veriş yapmaya zorluyor.

    MediaMarkt’ta satılan dijital hesap kartları nasıl kullanılır?

    Örneğin bir Android tabanlı bir akıllı telefon kullanıyorsanız, çeşitli uygulamaları satın almak için Google Play üzerinden kredi kartınızı kullanmanız gerekebiliyor. Ya da Netflix üyeliğiniz için dijital olarak kredi kartıyla ödeme yapmanız gerekebiliyor.

    Pek çok kişi için bu durum sorunsuz bir işlem gibi görünse de bazıları kredi kartını dijital ortamlarda kullanmaya çok sıcak bakmıyorlar. Bu durumun temel nedeni ise kart bilgilerini dijital ortamlarda çok kolay bir şekilde kopyalanabilmesi. Peki dijital bir satın alım olayında kart kullanmak istemezseniz nasıl bir yol izlemeniz gerekiyor? Aslında bu sorunun yanıtı çok basit.

    Çözüm MediaMarkt mağazalarında

    Eğer kısa bir süre önce yolunuz MediaMarkt mağazasına düştüyse mutlaka çeşitli stantlarda üzerinde Office, Netflix, Google Play ya da App Store logosu yer alan ufak kartlar görmüşsünüzdür. Öncelikli olarak sizlere bu kartların ne olduğundan ve ne işe yaradığından bahsedelim.

    Az önce yukarıda da bahsettiğimiz üzere kredi kartınızı dijital ortamdan kullanmaktan çekiniyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda, bahse konu kartlardan satın alarak, içerisindeki kodu ilgili aplikasyona girerek, bakiye yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

    Dijital hesap kartları

    Örneğin MediaMarkt mağazalarında satılan Office 365 aylık abonelik kartını satın aldığınızda, içerisindeki aktivasyon kodu ile aboneliğinizi başlatabiliyorsunuz. Böylece hiçbir ek ücret ödemenize ya da sisteme kart tanımlamanıza gerek kalmıyor.

    Nitekim aynı durum diğer servisler için de geçerli. Netflix için aylık abonelik kartları, Xbox Game Pass ya da Live Gold için 3 aylık kartlar, Google Play ve App Store için bakiye kartlarını MediaMarkt mağazalarından rahatlıkla satın alıp kullanabiliyorsunuz.

    Bu kartlardan satın aldığınız takdirde nasıl kullanacağınız ya da aktivasyonun nasıl gerçekleştirileceği kasa görevlisi tarafından size net bir şekilde açıklanıyor. Zaten kasada işlem görmeyen kartların da hiçbir geçerliliği olmuyor.

    Siz de eğer çeşitli online servislerde kredi kartınızı kullanmaya çekiniyorsanız en yakın MediaMarkt mağazasına uğrayarak dilediğiniz servise ait abonelik paketini satın alabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN