Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelMediaMarkt ve MediaTrend’de 2020 Yılı Böyle Geçti

    MediaMarkt ve MediaTrend’de 2020 Yılı Böyle Geçti

    MediaMarkt ve MediaTrend’de 2020 yılı başarılarla dolu geçti. Bu yazımda MediaMarkt dünyasında yaşanan son dönem gelişmeleri sizlerle paylaştım.

    MediaMarkt ve MediaTrend’de 2020 Yılı Böyle Geçti

    2020 yılının bu son günlerinde, hem geçtiğimiz yıl MediaMarkt dünyasında yaşanan gelişmeleri hatırlatmak hem de MediaTrend gündemine oturan konu başlıklarını sizlere hatırlatmak istedim.

    İşte MediaMarkt ve MediaTrend’de 2020 yılının özeti.

     

    MediaTrend 6 Yaşında

    MediaTrend’deki ilk içerik, 3 Kasım 2014 tarihinde koordinatörümüz Cem Kıvırcık tarafından kaleme alındı. O günden bugüne, MediaTrend yazarları olarak alanlarımızla ilgili konu başlıkları üzerinden içeriklerimizi ve ürün deneyimlerimizi sizlere aktarmaya çalışıyoruz.

    Okuyucularımıza teknoloji, donanım, yazılım, inovasyon, güvenlik, sağlık, oyun, sosyal medya, kişisel bakım, yemek ve lifestyle konularında içerikler sunduğumuz MediaTrend, aynı zamanda ürün incelemelerinin yapıldığı önemli bir alışveriş rehberi konumunda.

     

    Gelin şimdi 2020 yılı boyunca MediaMarkt dünyasında yaşanan gelişmeleri hep birlikte hatırlayalım.

     

    Ocak 2020

    MediaMarkt Türkiye Operasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Hulusi Acar

    Yılın en itibarlı teknoloji perakendecisi MediaMarkt seçildi.

    MediaMarkt Türkiye, Marketing Türkiye Dergisi ve AKADAMETRE’nin ortaklaşa düzenlediği “The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri”nde Teknoloji Perakendecisi kategorisinde yılın en itibarlı markası ödülünün sahibi oldu. MediaMarkt’ın birinci olduğu ödül, 12 ilde bini aşkın kişiyle yapılan araştırma sonrası verildi.

     

    MediaMarkt ve “istegelsin” teknolojiseverlere indirim sağlayacak yeni bir işbirliğine gitti.

    Avrupa’nın açık ara 1 numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt, online market siparişi uygulaması “istegelsin” ile teknolojiseverleri sevindirecek işbirliğini hayata geçirdi. Buna göre tüketicilerin istegelsin’den yapacakları 150 TL ve üzeri alışverişlerde favori mağazası İstanbul ve Kocaeli’nde bulunan teknolojiseverler 30 TL indirim hakkı kazandı.

     

     

    Şubat 2020

    MediaMarkt Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’ne sponsor oldu.

    Sezon boyunca üst düzey rekabete ve milyonlarca izleyicinin takip ettiği yayınlara ev sahipliği yapan Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi, 2020 sezonuyla beraber MediaMarkt sponsorluk ve destekleriyle daha da güçlendi.

     

    MediaMarkt depoları boşalttı, yetişen kazandı.

    MediaMarkt, yılda sadece 2 kez gerçekleştirdiği ve adeta depolarını boşalttığı kampanyasıyla rakipsiz fiyatlarını tüketicilerle buluşturmaya devam etti. “Stokları eritiyoruz, depoları boşaltıyoruz!” kampanyası ile 24 Şubat Salı gününe kadar tüm MediaMarkt mağazalarında ve mediamarkt.com.tr’de birçok elektronik üründe yüzde 50’ye varan indirimler uygulandı.

     

    Samsung Galaxy Z Flip, MediaMarkt mağazasında tüketicilerin deneyimine sunuldu.

    Samsung’un tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve bazı ülkelerde satışa henüz çıkmadan online siparişlerle şimdiden tükenen yeni katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Z Flip, resmi satışı öncesinde Türkiye’deki 2 MediaMarkt mağazasında kullanıcıların beğenisine sunuldu.

     

     

    Mart 2020

    MediaMarkt CLUB’ın doğum günü özel indirimlerle kutlandı.

    MediaMarkt, hayata geçirdiği sadakat programı MediaMarkt CLUB’ın birinci yaşını, bir milyonu aşkın üyesine sunduğu özel indirimlerle kutladı.

     

    MediaMarkt mağazaları 22 Mart gecesi itibarıyla geçici süreliğine kapandı.

    Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisine alan Koronavirüs salgını ile birlikte alınan önlemler kapsamında MediaMarkt, ülke genelinde hizmet verilen tüm mağazalarının 22 Mart 2020 itibarıyla geçici bir süreliğine kapattı.

     

     

    Mayıs 2020

    MediaMarkt ve MediaTrend’de 2020 Yılı Böyle Geçti

    MediaMarkt Anneler Günü’ne özel kaçırılmaz fırsatlar sundu.

    MediaMarkt Türkiye, Anneler Günü’ne özel olarak 10 Mayıs tarihine kadar sürdüreceği kampanyası kapsamında annelerine hediye almak isteyen teknolojiseverlere çok özel fırsatlar sundu.

     

    MediaMarkt mağazaları tekrar açıldı.

    MediaMarkt, COVID-19 nedeniyle teknolojiseverlere kapatmak zorunda kaldığı mağazalarını 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren tekrar açtı! Çalışanlarının ve teknolojiseverlerin sağlığını ve konforunu ön planda tutarak gerekli tüm önlemleri alan MediaMarkt Türkiye, “Güvenle yine birlikteyiz!” diyerek ülke çapındaki tüm mağazalarında sağlıklı bir alışveriş ortamı için 3 kademeli bir hijyen planı uyguladı.

     

    Haziran 2020 

    MediaMarkt mağazadan teslimat hizmetini kullanıma sundu.

     

    Temmuz 2020

    MediaMarkt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım Dijital CEO toplantısına katıldı.

    Lenovo’nun, Vizyon 100 üst düzey iletişim ve etkinlik platformu iş birliğinde gerçekleştirdiği “Dijital CEO” sanal toplantı serilerinin sonuncusu Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu’nun moderatörlüğünde 25 Haziran Perşembe günü düzenlendi. “Dijital CEO” sanal toplantı serilerinin sekizinci ve son toplantısı, farklı sektörlerin lider yöneticilerini buluşturdu.

     

    Ağustos 2020

    MediaMarkt Startup Challenge için başvurular başladı.

     

    MediaMarkt’ın gerçekleştirdiği “MediaMarkt Startup Challenge” projesinin üçüncü dönemi için başvurular başladı. Perakende dünyasında, inovatif değişikliklerle fark yaratan ve dönüştüren uygulamaları hayata geçirmeyi amaçlayan proje kapsamında girişimciler, 11 Eylül tarihine kadar başvurularını yaptı.

     

    MediaMarkt Uzaktan Eğitim Teknolojileri kampanyasını duyurdu.

    Ağustos ayı boyunca sunduğu avantajlı fiyatlar ile eğitime katkı sağlayan MediaMarkt 24-27 Ağustos tarihleri arasında geçerli yeni MediaMarkt indirimleri ile uzaktan eğitimi çocuklar için sevimli, veliler için avantajlı kıldı.

     

    MediaMarkt Türkiye, Vivo marka akıllı telefonların satışına başladı.

    Dünyanın en büyük akıllı telefon markalarından Vivo, MediaMarkt mağazalarında ve mediamarkt.com.tr’de satışa çıktı. MediaMarkt Türkiye, Vivo’nun X50 Lite 8 128 GB modelini mağazalarında teknolojiseverlerin beğenisine sunuldu.

     

    MediaMarkt Türkiye CEO’su Yenal Gökyıldırım, şirketin global Yönetim Kurulu’nda COO pozisyonuna atandı.

    MediaMarkt Türkiye’de İcra Kurulu Başkanı olarak yaptığı başarılı çalışmaların ardından MediaMarkt Doğu Bölgesi Operasyon Başkanlığı’na ve MediaMarktSaturn Perakende Grubu İcra Kurulu Üyeliği’ne getirilen Yenal Gökyıldırım, bu görevlerde gösterdiği yüksek performans sonrası MediaMarktSaturn Perakende Grubu’nun Yönetim Kurulu’nda COO (Chief Operating Officer –Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi) pozisyonuna getirildi. Yenal Gökyıldırım, 13 ülkede 1000’in üzerinde mağazayla faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu’nda COO görevini üstlenecek. Gökyıldırım; Türkiye’nin yanı sıra, Belçika, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Polonya ve Portekiz’den sorumlu olacak.

     

    EYLÜL 2020

    Görme engellilere yönelik Seeing AI, MediaMarkt mağazalarında kullanıma sunuldu.

    Microsoft, yapay zekâ ve bulut teknolojilerini kullanarak görme engellilerin gündelik hayatını kolaylaştıran Seeing AI uygulamasının Türkçe sürümünü kullanıma sundu. MediaMarkt mağazalarında kullanıma açılan uygulama, iOS kullanıcıları tarafından ücretsiz olarak yüklendi.

    MediaMarkt mağazalarında kullanıma açılan uygulama ile “kısa metin okuma, belge tarama, ürün-barkod tanıma, sahne ön izleme, kişi tanıma, renk algılama, ışık algılama ve mesajlaşma platformları WhatsApp ve Bip dâhil tüm sosyal medya uygulamalarındaki görselleri işleme/ okuma/ betimleme” gibi birbirinden farklı işlemler yapılabiliyor.

     

     

    MediaMarkt Türkiye TikTok’a giriş yaptı.

    MediaMarkt Türkiye; Instagram, YouTube, LinkedIn, Twitter ve Facebook’un ardından sosyal medyanın önde gelen kısa video paylaşım uygulamalarından TikTok’a giriş yaptı.

    mediamarkt_tr kullanıcı adıyla takipçileriyle TikTok’ta buluşan MediaMarkt Türkiye; bu mecraya özel hazırladığı challengelar, danslar, ürün incelemeleri ve bomba gibi içerikler paylaşıyor.

     

     

    MediaMarkt İsveç’in de Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörlüğünü üstlenen Çağanur Atay Uçtu’ya bu düzenlemeyle yeni bir görev daha verildi.

    MediaMarkt’ın global vizyonu doğrultusunda Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü, e-Ticaret Direktörlüğü ile tek çatı altında birleştirirken MediaMarkt Türkiye’de gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla ve bir süredir MediaMarkt İsveç’in de Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörlüğünü üstlenen Çağanur Atay Uçtu’ya bu düzenlemeyle yeni bir görev daha verildi. Atay Uçtu bundan böyle MediaMarkt Türkiye Pazarlama, Kurumsal İletişim ve e-Ticaret Operasyonlarından Sorumlu İcra Komitesi Üyesi olarak görev alacak. Çağanur Atay Uçtu aynı zamanda MediaMarkt İsveç Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü görevini de sürdürecek.

     

     

     

    EKİM 2020

    MediaMarkt Startup Challenge’ta perakendenin geleceğine yön verecek girişimciler belli oldu.

    MediaMarkt Türkiye’nin düzenlediği MediaMarkt Startup Challenge 20’nin kazananı Türkiye’den başvuran Shopi oldu. 39 farklı ülkeden gelen başvurular arasından seçilen Shopi, perakendeciler için bulut tabanlı mobil çözümler sunan bir yazılım hizmeti girişimi olarak faaliyet gösteriyor. Shopi, bu çözümler ile perakendecilerin mağazalarda verimliliği ve müşteri deneyimini artırmasına yardımcı oluyor.

    MediaMarkt Startup Challenge 20’nin kazananı olan Shopi, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek Retailtech Hub Programı’na katılmanın yanı sıra; girişimciler için kurumsal ortaklıklar sunan hızlandırma programına dahil olma hakkı, Silikon Vadisi’nin en aktif yatırımcıları arasında olan Plug and Play’in girişimci ağına dahil olma fırsatı yakalayacak.

    Polonya’dan katılan ve ikinci olan Yosh.AI, yapay zekalı yazılı ve sesli asistan aracılığıyla işletmeler ve kullanıcılar arasındaki etkileşimi otomatikleştirmeyi hedefleyerek yapay zeka çözümleri ile müşterilerin etkileşimini ve satışları artırmayı hedefliyor. Üçüncü olan ve Türkiye’den katılan B2Metric ise şirketlerin müşteri yolcuğu, fiyatlandırma ve ödeme optimizasyon sorunlarında AI-Native tahminine dayalı analitik çözüm sunarak makine tabanlı öğrenme sunuyor.

     

     

    KASIM 2020

    MediaMarkt Türkiye çocuklara sürdürülebilir bir dünyanın önemini oyunla anlattı.

    İş süreçlerini sürdürülebilir dünyaya katkı sunmak için dönüştürmeye devam eden MediaMarkt, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında ilan edilen 17 küresel amacı çocuklara eğlenceli bir şekilde anlatan “Dünyanın Geleceği” adlı oyunu Türkiye’de satan tek perakende zincir mağaza oldu.

     

    MediaMarkt Türkiye, “Uluslararası Müşteri Deneyimi Ödülleri 2020”de “En İyi Müşteri Deneyimi Stratejisi” kategorisinde Gümüş Ödül’ün sahibi oldu.

    MediaMarkt Türkiye’nin yaklaşık 5 yıl önce başlattığı müşteri odaklı dönüşüm yolculuğu, şirketin açık ara sektör lideri olma hedefinde büyük rol oynarken aynı zamanda sektöre de yeni bir bakış açısı kazandırdı.

     

     

    Yılın bu son yazısında, hem geçtiğimiz yıl MediaMarkt dünyasında yaşanan gelişmeleri hatırlatmaya hem de MediaTrend yazarlarının vazgeçilmezi olan teknolojik ürünleri sizlerle paylaşmaya çalıştım.

     

    MediaMarkt ve MediaTrend’de 2020 Yılı Nasıl Geçti? 

    Geçtiğimiz yıl bu zamanlar 2019 yılında MediaMarkt dünyasında yaşanan gelişmeleri sizlerle paylaşmıştım.

    MediaMarkt ve MediaTrend’de 2019 Yılı Böyle Geçti

     

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN