Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürMalta, bir 'Blockchain' adasına dönüşümünü sürdürüyor

    Malta, bir ‘Blockchain’ adasına dönüşümünü sürdürüyor

    Malta, Blockchain girişim ve şirketlerinin yeni gözdesi olmaya başladı. İşte detaylar…

    Akdeniz’deki yaklaşık olarak İtalya kıyılarındaki küçük ada ülkesi Malta’da ilginç şeyler oluyor. Berlin Almanya merkezli bir Blockchain girişimi olan Neufund, faaliyetlerini bu AB üyesi ülkede sürdürme kararı aldı. Zoe Adamovicz ve Marcin Rudolf tarafından 18 ay önce kurulan Neufund, şirketlerin hisse senetleri ile Blockchain ile birlikte para toplamalarına imkan tanıyor.

    Neufund, Malta’ya konumlanmasının nedenini, ülkede hükümet ve ekonominin birçok sektörde Blockchain teknolojisinin gelişimine katkı sunacağına inanıyor olması şeklinde açıklıyor. Şirketin CEO’su Adamovicz, Malta’nın vizyonuna ve eksiksiz bir Blockchain ekosisteminin oluşturulmasına yönelik bakış açısına baktığımızda, bu teknolojinin geleceğini inşa etme yolundaki know-how’umuzla birlikte destek vermeye karar verdik, diyor. Kripto-dostu yasalarıyla kısa süre içerisinde adından daha fazla söz ettirmesi beklenen küçük ada ülkesi, Blockchain girişimlerinin yeni merkezi olma yolunda ilerliyor.

    Malta emin adımlarla ilerliyor…

    Öte yandan Malta, temelde hükümetin Blockchain şirketlerinin kendi ülkesine gelmesi için teşvik edici programlar uyguluyor. Binance ve OKEx dahil olmak üzere diğer kripto para girişimleri de ülkede yer alıyor. Ayrıca daha fazla yatırım çekilmesi ve elbette bankacılık sistemi de dahil olmak üzere teknolojiyle daha derinden ilişki kurulmasının hedeflendiği kaydediliyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN