Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürmacOS Ventura duyuruldu

    macOS Ventura duyuruldu

    Stage Manager gibi yeni özellikler, Mac kullanıcılarının odaklanmasını ve daha fazla işin üstesinden gelmesini sağlıyor…

    Apple, macOS Ventura’nın önizlemesini sundu. Masaüstü işletim sisteminin en yeni sürümü olan macOS Ventura, Mac deneyimini yeni bir düzeye çıkarıyor. Stage Manager özelliği, Mac kullanıcılarına uygulamalar ve pencereler arasında kolayca geçiş yaparak önlerindeki işe odaklanmaları için yepyeni bir yol sunuyor. Süreklilik Kamerası, iPhone’u Mac’in web kamerası olarak kullanarak daha önce mümkün olmayan şeyleri başarıyor. FaceTime’a gelen Handoff özelliğiyle de kullanıcılar iPhone veya iPad’lerinde başlattıkları bir FaceTime görüşmesini Mac’lerine kolayca aktarabiliyor.

    Mail’e ve Mesajlar’a uygulamaları daha da iyileştiren muhteşem yeni özellikler eklenirken Mac’te dünyanın en hızlı tarayıcısı2 olan Safari, geçiş anahtarı özelliğiyle parolasız bir geleceğe öncülük ediyor. Üstelik Apple çipin gücünün ve popülerliğinin yanı sıra Metal 3’teki yeni geliştirici araçları, Mac’te her zamankinden de iyi bir oyun deneyimi vadediyor.

    “macOS Ventura, Mac deneyimini daha da iyileştiren güçlü özelliklere ve yeni inovasyonlara sahip. Stage Manager gibi yeni araçlarla uygulamalar ve pencereler arasında geçiş yapmak ve işinize odaklanmak hiç olmadığı kadar kolay ve hızlı hale geliyor. Süreklilik Kamerası ise Mac’e Desk View, Stüdyo Işığı ve daha birçok yeni video konferans özelliği getiriyor.” diyen Yazılım Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Craig Federighi sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesajlar’daki pratik yeni özellikler, Mail’deki gelişmiş arama teknolojileri ve Spotlight’ın yenilenen tasarımıyla Ventura birçok yenilik sunarak müşterilerin Mac’lerini kullanım biçimlerini zenginleştiriyor.”

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN