Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürMacbook'ta Silinen Dosyanalar Nasıl Geri Getirilebilir?

    Macbook’ta Silinen Dosyanalar Nasıl Geri Getirilebilir?

          Çok dikkatli bir Macbook kullanıcısı olsanız bile bazen bilerek ya da yanlışlıkla sildiğiniz bir dosyaya ihtiyacınız olabilir. Çoğu zaman silinen dosyaların geçici olarak tutulduğu çöp kutusundan geri getirilmesi söz konusu olsa da, genel olarak boşaltılan çöp kutularından ya da tamamen silinen dosyaların geri getirilmesi söz konusu olabilir. Bu haftaki ”  Macbook’ta Silinen Dosyanalar Nasıl Geri Getirilebilir? ” başlıklı yazımda, Mac’te  daha önce silinen dosyaların geri getirilebilmesi için nasıl bir yöntem uygulanması gerektiğinden bahsedeceğim.

          Macbook’da silinen dosyaları geri getirmek için çok iyi bir kullanıcı olmanız da gerekmiyor. En ümitsiz durumda bile Mac ortamlarında dosya kurtarmak için kullanılabilecek uygulamaların başında Disk Drill’i geliyor.

    Mac’de dosya kurtarmanın adımları

          Mac’inizde bir şeylerin ters gittiğini  ve önemli verilerinizi kaybettiğinizi düşünüyorsanız öncelikle çöp kutusunu kontrol ettiğinizden emin olmanız gerekiyor. Dosya kaybından sonra çöp kutusunun da boş olduğu durumlarda yapılması gerekenlerin başında uygulamalardan yardım almak geliyor.

    Disk Drill ile Dosya Kurtarma

          Mac ortamlar için Disk Drill uygulaması dosya kurtarma konusunda oldukça işe yarayan bir uygulama olarak öne çıkıyor. Uygulama internetten bilgisayara indirildikten sonra kolayca kurulumu gerçekleştiriliyor. Uygulamayı indirdikten sonra birkaç deneme yapıp kullanılan versiyona karar verilebilir. Uygulamanın standart versiyonu ile Pro versiyonu arasında özellik farkları bulunuyor. Uygulamanın ücretsiz versiyonu ile denemeler yapıp, uzun vadeli kullanım durumunda Pro versiyonunu tercih etmekte yarar olduğunu söylemek gerekiyor.

          Uygulama Mac’e indirilip kurulum yapıldıktan sonra giriş ekranında Pro versiyonu geçişi için bilgilendirme yapılıyor. Yazılım açıldığında bir parola ile giriş yapılıyor. Uygulamayı öncelikle standart versiyon ile test edip sonrasında gelişmiş özelliklerini de kullanmak için Pro versiyonuna geçiş yapabiliyorsunuz.

          Uygulama açıldığında ana pencerede kapsamlı bir sürücü listesi gösteriliyor. Yanlışlıkla silinen ya da bulunamayan dosyaların olduğu sürücü seçildikten sonra ilgili sürücünün yanındaki kurtarma imi seçilerek kurtarma işlemine başlanıyor. Macbook’ta Silinen Dosyanalar Nasıl Geri Getirilebilir?

          Disk Drill uygulamasında farklı kurtarma yöntemleri bulunuyor. Dosya kurtarma konusunda deneyimli olmayan  kullanıcılar bu yöntemlerin çoğunu kullanmaya ihtiyaç  duymadan, açılışta gelen seçili yöntem ile devam ettiğin de bile işlemlerini kolayca yapabiliyor. Disk Drill uygulamasında kullanılan kurtarma yöntemleri ek ipuçları olmadan seçilebiliyor. Dosya kurtarma işleminde daha önce kullandığınız bir yöntem varsa ilgili yöntemi seçtiğinizden emin olarak işlemlerinize devam etmekte yarar olduğunu söylemekte yarar var.

          Macbook bilgisayarlara bir göz atmak için bu linki kullanabilirsiniz.

          Macbook’un performansını artırmak için yapılması gerekenleri bu makalede anlattım.

          Twitter takip için @salihertugrul    YouTube kanalım

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN