Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Ürün İncelemeSamsung M51, İnanılmaz Şarjı ve Başarılı Kamerasıyla Orta Segment Kralı

    Samsung M51, İnanılmaz Şarjı ve Başarılı Kamerasıyla Orta Segment Kralı

    Akıllı telefon piyasasında trendler her geçen gün değişiyor. Değişim o kadar süratli oluyor ki bir gördüğümüz modeli bir daha göremiyoruz. Her ne kadar Apple ve Samsung’un en üst segmentte yeri tartışmasız olsa da giriş seviyesi ve orta segment deyince rekabet kızışıyor. Bu alanda rekabet o kadar çetin ki kısa süre içerisinde yeni markalar ve modeller beğeni topluyor. Tabii tüketici olarak şikayetimiz yok çünkü seçenekler çoğaldıkça fiyatlar cazip hale geliyor. İşte Samsung yeni M51 modeli ile önceki yıllarda biraz boşlamış gözüktüğü bana göre akıllı telefon piyasasının er meydanı olan orta segmentte yeni bir rüzgar yakalamayı hedefliyor.

    M51
    M51, resimde de görüleceği üzere gerçek bir fiyat performans canavarı

    Samsung M51 ve bitmeyen şarj

    Günümüzde artık pazarlama açısından giriş ve orta segmenti ıskalayan bir markanın satış hacmi olarak büyüme şansı çok zor. Bunu bilen Samsung, M51 için önemli tercihlerde bulunmuş. Öncelikle telefonda 7000mAh gücünde pil bulunuyor. 25W’lık hızlı şarj desteği ile gelen pil yaklaşık 100 dakikada tam dolum sağlıyor ve normal – yoğun arası bir kullanım ile 2 günü rahat karşılıyor. Gerçekten rakiplerine göre muazzam bir batarya performansı ile karşı karşıyayız. Ancak devasa pil boyutu nedeniyle ürünün 213 gram ve 9.5mm kalınlığı ile rakiplerinden biraz daha ağır ve iri olduğunu hatırlatalım.

    Lensler Rüya Takım

    Genellikle pil yönünden gelişen telefonlar diğer yönlerden aksarken Samsung M51 ile ezber bozuyor. Her kullanıcının neredeyse birinci önceliği olan kamera ve fotoğraf kalitesi ise fazlasıyla tatminkar. Bunun nedeni arkada dört adet kamera bulunması. Bunlardan öne çıkan ise Sony lens kullanan 64 MP canavar. Diğer kameralar ise 12MP ultra geniş açı ve 5MP macro lens ile derinlik oluşturan yardımcı kameradan oluşuyor. Böyle bir dörtlüyü birkaç sene önce görseydik herhalde rüya takım diye yorum yapardık. Fotoğraf kalitesine geldiğimizde ise M51’in gün ışığı kadar daha karanlık ortamlarda da detay yakalamakta zorlanmadığını görüyoruz. Samsung’a özgü bazen aşırıya kaçan keskinlik ve doğallığın dışına çıkabilen renk ayarları da aslında büyük bir sorun değil. En azından M51 size başka bir fotoğraf işleme programı ile müdahale edip istediğiniz sonucu alabileceğiniz detaylar içeren fotoğraflar sağlıyor. Videoya geldiğimizde ise 4K 30FPS desteği görüyoruz. Amiral gemisi modellerinde bulunan optik görüntü sabitleyici özelliği donanım olarak yer almıyor. Bunun yerine Samsung, yazılım ile titremelerin önüne geçme seçeneği veriyor. Tabii ki fiyatına göre bunun bir eksiklik olduğunu söylemek doğru olmayacaktır.

    Özetleyecek olursak M51, güçlü Snapdragon 730G işlemci, 128GB dahili hafıza 8GB RAM ve 1080 x 2340 çözünürlüklü HDR destekli 6.7-inch FHD+ Super AMOLED Plus Infinity ekranla geliyor. Bu donanım özellikleri oyun başta olmak üzere her türlü yoğun işlem gerektiren işin üstesinden kolaylıkla geliyor. Üstelik bunu harika bir pil performansı ve istikrarlı bir kamera ile gerçekleştiriyorsunuz. Ortalama 3800 lira fiyat etiketi bulunan Samsung M51’i bu adresten yakın takibe alabilirsiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN