Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürL'Oreal’den Zoom toplantıları için sanal makyaj yazılımı

    L’Oreal’den Zoom toplantıları için sanal makyaj yazılımı

    Instagram’daki filtreleri andıran sanal makyaj yazılımı ile L’Oreal, evde kullanılan birçok video konferans platformunun kullanımını daha pratik hale getirmeyi amaçlıyor…

    L’Oreal, yüze makyaj yapılmış görünümü veren artırılmış gerçeklik teknolojisini duyurdu. Böylelikle koronavirüs döneminde Microsoft Teams ve Zoom gibi online görüşme araçları ile gerçekleştirilen toplantılarda ‘gerçekten makyaj yapma’ ihtiyacına bir nevi alternatif gelmiş oldu.

    Sanal makyaj fikri son derece ilginç… Diğer yandan tanıdık bir arka plana sahip; Instagram’daki filtreleri andırıyor ve bu nedenle ‘kullanırken dikkatli olmak gerekiyor’, zira kafanızı hızlı şekilde çevirdiğinizde bir anda makyajınız yokmuş gibi görünebilme ihtimaliniz her zaman var.

    L’Oreal, 2 sene önce yapay zeka şirketi ModiFace’i satın almıştı ve yeni gelişme ile bunun meyvelerini servis etmeye başladı… Signature Faces adı verilen özellik ile birlikte 3 adet tema ve toplamda 10 adet makyaj seçeneği kullanılabiliyor. L’Oreal’in “klasik makyajın sınırlarını aşmak, dijital görünümünüzü güven ve cüretle imzalamak” ifadeleri ile tanıttığı Signature Faces; Snapchat, Instagram, Google Duo, Skype, Zoom, Google Hangouts ve daha fazlasını içeren video konferans platformlarıyla uyumlu.

    Signature Faces, evden çalışma eğiliminin çok daha geniş zamana yayılan somut bir unsur haline gelmesi durumunda, günlük hayatımızın bir parçası haline gelebilir.

    Fransız kozmetik şirketinin sanal makyaja ilgisi 2018 yılına uzanıyor… O yıl sanal makyaj denemesi gibi araçların çıkışı ile teknolojiye göz kırptığını hatırlıyoruz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN