Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımLogitech G923 : TrueForce destekli yarış direksiyonu

    Logitech G923 : TrueForce destekli yarış direksiyonu

    Logitech G923, sürüş simülasyonu ve yarış tutkunları için ideal ürünlerden. Premium tasarıma ve TrueForce teknolojisine sahip olan cihaz, deyim yerindeyse ayaklarınızı yerden kesecek.

    Logitech G923 , Logitech’in TruceForce adını verdiği yeni bir güç geri bildirim teknolojisine sahip. Bu sistem, o an oynadığınız ve bu direksiyona destek sunan oyunun fizik ve ses motorlarına entegre olarak; oyundaki aracın motor devri, teker ve zemin detaylarını analiz ediyor ve gerçekçi manevra ve sarsıntı detaylarını size sunabiliyor.

    Logitech G923

    Basit tabirle, gelişmiş bir titreşim motoru olarak da belirtebiliriz bunu. Örneğin toprak, engebeli bir arazide araç sürüyorsanız, haliyle zemin çok daha pürüzlü oluyor ve direksiyon kontrolü de zorlaşıyor. Bunu rahatlıkla deneyimleyebiliyorsunuz.

    Ürünün kutusunu açıp kontrol ettiğimde, merak ettiğim ilk detay, vites oldu. Çünkü kutuda vites bulunmuyor. Bu, önceki seride de böyleydi. Yani isterseniz vitesi ayrıca satın alabilirsiniz. Bu da ekstra masraf anlamına geliyor. Hem G29 ve G920, hem de bu yeni G923 serisi için Logitech Driving Force Shifter vitese göz atabilirsiniz.

    Logitech G923

    Tasarım detayları

    G923’ün direksiyon tasarımı, G920 ve G29 ile kıyaslandığında neredeyse aynı. Logitech, sevilen tasarım hatlarını koruyarak bazı ufak tefek dokunuşlar yapmak istemiş. Mesela, üst kısımdaki led panel sayesinde, destekli oyunlarda hız göstergesini daha rahat takip edebiliyor, herhangi bir hız aşımında hemen haberdar olabiliyoruz.

    Bu kez siyah rengin daha fazla tercih edildiğini ve direksiyonun orta kısmında PlayStation logosu yerine Logitech’in logosuna yer verildiğini görüyoruz. Artık renkli tuşlar yok. Böylece daha premium, daha gerçekçi bir direksiyon tasarımıyla karşı karşıyayız.

    Logitech G923

    Direksiyonun bağlı olduğu konsola baktığımızda, yine bir arabanın ön kısmından yola çıkılarak hazırlanmış ve güzel görünüyor. Bu konsolun bir masaya montesi oldukça kolay.

    Pedalların olduğu board’a baktığımızda, Logitech’in yine hemen hemen aynı tasarım çizgisini koruduğunu görüyoruz. Önceki ürünlerden önemli bir fark olarak, bu kez fren pedalında daha güçlü, kademeli bir yay kullanılmış diyebiliriz.

    Logitech G923

    PlayStation için farklı, Xbox için farklı

    Bu direksiyon setinin PlayStation için farklı, Xbox için farklı olmak üzere iki versiyonu var. Fark, direksiyonun üzerinde konumlandırılan tuşlarda kendini belli ediyor. Her platformun kendine özel tuşları sayesinde oyuncuların keyifli hissetmeleri hedeflenmiş.

    Bir ek not olarak, iki versiyonun da PC’de çalıştığını, tuşların kolaylıkla programlanabildiğini söylemeliyiz.

    Logitech G923

    TrueForce teknolojisine destek veren oyunlar

    Euro Truck Simulator 2, Scania Truck Driving Simulator, Forza Horizon 4 ve Grid 2 gibi oyunları saatlerce deneyimledik. Hepsinde de yol tutuşu, zemin farklılığı ve motor hareketlerine göre farklı titreşimler hissettik. Tabii oyunlar arasında, direksiyon deneyim farklılıkları da oluyor.

    Euro Truck Simulator 2’de direksiyonun rahat, yumuşak bir kullanımı var. Ayrıca bu oyun, çift debriyaj sistemini de destekliyor. Yani daha hızlı ve sorunsuz kalkışlar yapabilirsiniz. Diğer destekli oyunlar için de Logitech’in sayfasına göz atmanızda fayda var.

    Logitech G923

    Scania Truck Driving Simulator’ü deneyimlediğimizde ise, direksiyon daha sert ve yol şartlarına göre anlık değişkenlikler gösteren güçlükleri net şekilde sunabildiğine tanık olduk.

    Forza 4, en zorlandığımız oyun oldu, zira oldukça güçlü otomobilleri kontrol etmeye çalışırken hız ve denge faktörlerini ayarlayabilmek kolay değil, en azından alışma süreci gerekiyor diyebiliriz.

    Grid 2 ise, TrueForce’u tam destekleyen oyunlardan bir tanesi ve da Forza 4 gibi yüksek adrenalin sunuyor ve uzmanlaşmak için epey vakit harcamanız gerek.

    Tüm bu oyunlar esnasında, direksiyon ve pedal sisteminin kullanımı gerçekten başarılı, gerçekten zevkli. Saatlerin nasıl akıp gittiğini anlamıyorsunuz bile. Kendi adıma konuşmam gerekirse, bir tır simülasyonunun başına oturup da klavyeyle saatlerce oynamak hiç cazip gelmiyor. Bu tip oyunları cazip kılan, iyi bir sürüş sistemine sahip olabilmeniz. Böylece bir anda kendinizi yollarda buluyorsunuz.

    Logitech G923

    Sola dönmeden önce sinyal vermek, direksiyonu tamamen sola kırmak, mouse hareketleriyle yolun diğer tarafını kontrol etmek, ağır ağır kalkış gerçekleştirmek ve yükü teslim etmek için son manevralarda bulunmak… Bu tip detaylar belki de kulağa basit geliyor, ama bir direksiyon setiyle yaptığınızda her birinin ayrı ayrı önemli ve zevkli detaylar olduğunu görüyorsunuz.

    Aynı şekilde, Forza 4’te yarışmak yerine, hafif hızda sürüş yaparak etrafı gezmek çok eğlenceli. Tercihler kişiden kişiye değişir. İyice hakimiyet kurduğunuzda, tabii ki heyecan verici yarışlara da dahil olmalı ve direksiyonun tüm gücünden faydalanmalısınız.

    Logitech ürün ailesi hakkında detaylı bilgi ve satın almak için buraya tıklayın

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN