Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonLenovo, karbon salımını azaltacak

    Lenovo, karbon salımını azaltacak

    3035-itokhsmqbpke

    Teknoloji şirketi Lenovo, yeni bir buluşa imza attı. Ürünlerinde yeni geliştirdiği “Düşük Isılı Lehim” tekniğini kullanmaya başlayan Lenovo, karbon salımını %35 azaltacak. İşte detaylar…

    Dünya’nın ve Türkiye’nin önde gelen bilgisayar üreticilerinden Lenovo, yeni geliştirdiği yöntemle dikkat çekici bir buluşa imza attı. Karbon salımını %35 oranında azaltacak yeni Düşük Isılı Lehim teknolojisini geliştiren Lenovo, patent duyurusu yaptı.

    10 yıldır çevreye verdiği zararlar nedeniyle kurşun esaslı lehimleme tekniği kullanmayan ve onun yerine kalay esaslı lehim tekniği kullanan Lenovo, bu tekniği de daha iyi seviyelere çekmek için çalışıyordu. Bu şekilde Lenovo, yeni geliştirdiği yöntemle hedefine ulaşmış oldu.

    Lenovo, yeni Düşük Isılı Lehim tekniği ile kendini inovasyon ve sürdürülebilirlik alanında iddialı bir hamleye imza atarken 2018 yılında bu yeni prosedürü ücretsiz olarak tüm endüstrinin kullanımına sunulmasının planlandığını duyurdu.

    Yeni sistem, sadece Lenovo ürünleri için değil, bütün elektronik üretim süreçlerinde evrensel olarak kullanılabilecek ve tüketicilere hiçbir ekstra maliyet veya olumsuz etki yaratmayacak. Lenovo, önceki lehim tekniklerinde kullanılan maksimum sıcaklığı 70 santigrat derece düşürerek büyük bir tasarruf yaratmayı başardı.

    Düşük Isılı Lehim tekniği ile 2017 yılı boyunca karbon salımında %35’e varan oranlarda tasarruf sağlamayı hedefleyen Lenovo, 2018 yılı sonuna kadar ise tekniğin kullanımını daha da yaygınlaştırarak, yıllık 5.956 metrik ton CO² tasarrufu sağlamayı planlıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN