Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    KadınLenovo, Bloomberg Cinsiyet Eşitliği listesine girdi

    Lenovo, Bloomberg Cinsiyet Eşitliği listesine girdi

    Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, cinsiyet eşitliği ve çalışma dünyasında eşit fırsatlar sunma konusundaki kararlılığı ile bu yıl da Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde (GEI) yer alan 325 firma arasına girdi.

    TEKNOLOJİ, finans, enerji, sağlık da içinde olmak üzere 50 farklı sektörde faaliyet gösteren, 42 ülke ve 50 farklı sektörden şirketlerin, kadın ve erkeklere eşit fırsatlar sunulması çalışmalarının değerlendirildiği Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nin 2020 sonuçları açıklandı.

    Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketi Lenovo, iş yerinde cinsiyet eşitliği ve kadın temsilinin artması konusundaki çabalarını kanıtlamış 325 şirketin yer aldığı listeye iki yıl art arda girmeyi başardı.

    Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu, cinsiyet eşitliği konusundaki çabalarının iki yıl üst üste takdir görmesinden gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Lenovo global çapta cinsiyet eşitliği çalışmaları ile 2020 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği endeksinde yer alan 325 firmadan biri… Bu endekste yer almak Lenovo için büyük bir onur. Çünkü Lenovo kadın erkek eşitliğini özellikle şirket kültürünün en önemli parçalarından biri olarak görüyor. Endekste yer almamız stratejimizin doğru yönde olduğunu gösteriyor…“

    2016 yılında hayata geçirilen Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nin standartlaştırılmış raporlama çerçevesi, halka açık şirketlerin, şirket istatistikleri, politikalar, toplumsal katılım ve geliştirilen ürünler ve hizmetler gibi dört ayrı alanda cinsiyet eşitliğini nasıl teşvik ettikleri hakkında bilgi açıklama fırsatı sunuyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN