Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Satın Alma RehberiKış Hastalıklarına Karşı Etkili Çözüm: Hava Nemlendirme Cihazları

    Kış Hastalıklarına Karşı Etkili Çözüm: Hava Nemlendirme Cihazları

    Soğuk havalar ve ona bağlı kış hastalıklarının eli kulağında. Bu yazımda, kış hastalıklarına karşı önlem almanızı sağlayacak hava nemlendirme cihazlarından bahsedeceğim. Uzun bir süredir yatak odamda kullandığım hava nemlendirci cihazı, düşük maliyetine rağmen evdeki nem sorununu çözüyor ve daha dinç bir şekilde uyanmamı sağlıyor.

     

    Hava Nemlendirme Cihazları

    Sonbaharı neredeyse yarıladık ve kış mevsimi de kapımıza dayanmışken aklımıza takılan soru, bu kış hastalıklardan nasıl korunurum oluyor. Kış her ne kadar birçoğumuza tatlı kar manzaraları ve sıcak içecekleri anımsatsa da, bir taraftan da üst solunum yollarını tutan hastalıklara karşı hazırlıklı olmamız lazım.

    Aslına bakılırsa, bu tür hastalıkların oluşma nedeni sanılanın aksine havaların aşırı soğuması değil. Bazı sebeplerden dolayı bu aylarda hastalıklara karşı bağışlıklığımız düşüşe geçiyor.

    Çalıştığımız ortamlar, kafeler, okullar kısacası kapalı her mekanda çok fazla insanla yan yana duruyoruz. Bu da çeşitli virüs ve bakterilerle etkileşime girme olasılığımızı arttırıyor. İnsanlarla fazlaca yakın temasta kalmamız, bulaşıcı soğuk algınlıklarına ve griplere de davetiye çıkarıyor. Ancak sebepler sadece bunlarla sınırlı değil. Havadaki nem oranının kış aylarında düşmesi, burnumuzdaki mukozanın ve boğazımızın kurumasına yol açıyor. Bu kuruluk da bahsettiğim bakteri ve virüslere karşı direncimizin azalmasına neden oluyor. Hal böyle olunca, hastalıklardan korunabilmek için, en azından evimizde bu nem problemini çözmemiz gerekiyor. Nem sorununu çözmek için ise aslında harika bir yol var:

    Çeşitli özelliklere sahip hava nemlendirme cihazları, kış aylarında soluduğumuz düşük nemli havanın etkilerini azaltmada oldukça işe yarar aletler. Hava nemlendirici aletlerin bazı üst solunum yolu rahatsızlıklarında destekleyici ürün olarak kullanıldığını da hatırlatmakta fayda var. Ayrıca bu cihazlar yaşadığınız ya da ürünü kullandığınız alandaki havayı sürekli nemli tuttuğu için, cilt kuruluklarına ve nemsizlik kaynaklı sorunlara da iyi geliyor.

     

    Hava Nemlendirme Cihazı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Piyasada çeşitli markalara ait, birbirinden farklı özellikleri bulunan onlarca hava nemlendirme cihazları bulunuyor. Cihazların nemlendirme dışındaki ek özellikleri oldukça çeşitli olduğu için fiyat aralığı da genişliyor. Bu yüzden öncelikle almak istediğiniz aletlerdeki asgari olması gereken özelliklere dikkat edebilirsiniz. Örneğin ben kullandığım üründe mutlaka su bitmesi durumda kendini korumaya alan cihazları tercih ediyorum. Bu tür ayrıntıları hesaba katarak cebinize uygun bir nemlendirme cihazı alabilirsiniz. Piyasadaki ürünler arasında incelediklerim ve kullandıklarım içerisinden gerek özellikleri gerekse fiyatları ile şu iki ürünü size önerebilirim.

     

    SINBO SAH-6107 Ultrasonik Hava Nemlendirici

     

    Sinbo markası altında üretilen bu hava nemlendirici, hem fiyatı hem de özellikleri ile dikkatimi çekti. Ürün 79.99 TL fiyatı ile cep yakmayan bir seçenek. Cihaz 30 Watt güç kullanarak çalışıyor. İçerisine su ekledikten sonra çalışmaya başlayan cihaz, eklediğiniz su bitene kadar çalışmaya devam ediyor.

    Ekstra bir özellik olarak içine konulan su bittikten sonra cihaz otomatik olarak devreye giren koruma özelliği ile çalışmayı durduruyor. Alacağınız üründe mutlaka olması gerektiğini düşündüğüm bu özellik, istenmeyen kazaları da önlüyor. Ayrıca gece lambası modu da bulunan cihaz, geceleri hem işlevli hem de şık bir görünümü olan bir ürün haline dönüşüyor. Bu açıdan hem fiyat hem performans, hem de şıklık açısından oldukça iyi bir ürün olduğunu söyleyebilirim. Ürünün 2 yıl üretici garantisi bulunuyor.

    KING K 5002 Rainbow 2,8 Lt 18-25 W Hava Nemlendirici

     

    Size önereceğim bir diğer hava nemlendirme cihazı ise King markası tarafından üretilen K 5002 modeli. Bu ürünün güzel tarafı, hem 25 Watt gibi düşük bir enerji tüketimi ile çalışması, hem de 2.8 litreli su alma kapasitesi. Geniş hacimli ürün bu sayede 10 saate kadar çalışma vadediyor.

    Yine su bittiğinde devreye giren güvenlik sistemi bulunan ürünün oldukça hoşuma giden bir diğer özelliği ise led lambaları oldu. Gece lambası olarak da çalışabilen üründe 7 farklı renkte led ışık olduğu için, istediğiniz rengi seçerek çalıştırabilirsiniz. Bu ufak ama estetik ayrıntı, cihazın kullandığınız alanda daha şık durmasını da sağlıyor. Ürünün üretici tarafından 4 yıl resmi garantisi bulunuyor.

     

    Hava nemlendirici & Temizleyici cihazlarını solunum yolu rahatsızlığı yaşayan, kuru bir cilde sahip ve özellikle nemsiz kapalı bir ortamda çok vakit geçiren herkese öneriyorum.

     

    Fayda görmeniz dileğiyle.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN