Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürKayıp Apple Kulaklıklar iPhone ile Nasıl Bulunur?

    Kayıp Apple Kulaklıklar iPhone ile Nasıl Bulunur?

          Kablosuz kulaklık kullanımının yaygın olduğu günümüzde, kulaklıkların kaybolması can sıkıcı olabilir. iPhone kullanıcılarının yakından bildiği ” Find My “ uygulamasına gelen güncellemelerle uygulama daha da yararlı hale gelmiş durumda. Kayıp Apple Kulaklıklar iPhone ile Nasıl Bulunur? başlıklı yazımda, iPhone’da yapacağınız birkaç ayar ile ” Bul” uygulaması üzerinde AirPod’larınızı bir daha kolay kolay kaybetmeyeceksiniz.

          Apple, Bluetooth kapsama alanı dışında olsalar bile, kayıp kulaklıkları bulmak için ” Find My “ uygulamasında bulunan AirPod izlememe servisini geliştirerek yeni özellikler eklemeye devam ediyor.

          Apple’ın kablosuz kulaklıkların kaybolmasını engellemek için neler yapılması gerektiğini incelemeye başlayalım.

    iPhone’da Bul Uygulaması Nasıl Kullanılır

          iPhone’da Find My uygulaması kullanılan AirPod’un modeline göre farklılıklar gösteriyor. Apple’ın tanıttığı bütün modelleri için bu uygulamada bir seçenek bulunuyor.

    AirPod’lar  Apple hesabınız ile entegre iCloud’a bağlı olan iPhone, iPad veya Mac ile eşleşir eşleşmez, konumlarını otomatik olarak Find My uygulamasına kaydettirirler.

          Uygulama ekranında AirPod’larınızın listelendiğini görüyor olmalısınız.  Uygulamanın cihazlar sekmesinde bulunan AirPod seçildiğinde, o an için haritadaki konumu da gösterilecektir.  Eğer, AirPod’un bataryası bitmiş ya da başka bir şekilde çevrimdışıysa, bilinen son konumu gösterilecektir.

          Eğer isterseniz, AirPod’unuzun konumunu web üzerinden iCloud aracılıyla da takip edebilirsiniz.

    sr: Apple.com

          AirPod’unuzu haritada göremezseniz, ” Bulunduğunda Bildir ” geçiş anahtarını etkinleştirebilir, tekrar iletişim kurulduğunda uyarı alabilirsiniz. Cihazın bulunma garantisi olmamasına rağmen, bu uyarıyı aktif ettiğinizde  her an Find My uygulamasının açık olmasına gerek kalmayacaktır.

          Birinci veya ikinci nesil AirPod kullanıyorsanız, uygulama üzerinden bir yol tarifi de alabiliyorsunuz. Yol tarifi ile kulaklıklarınızın Bluetooth üzerinden en son iletişim sağladığı yere yönlendirilirsiniz.

          Üçüncü nesil AirPod’u, AirPods Pro veya AirPods Max’ı bulmaya çalıştığınızda, yine harita üzerinden yol tarifi alırsınız. Bununla birlikte, bu cihazlarda ultra geniş bant (UWB) yongası olduğundan, daha doğru konum izlemeye olanak sağlar. iPhone 11 ve daha sonra tanıtılan bütün telefonlarda UWB desteği bulunur.

           iPhone’unuz ve AirPod’larınız UWB’ye hazırsa, Find My uygulamasında kullanılan her Apple cihazı için bir Bul düğmesi etkinleştirilir. AirPod’larınız tıpkı bir AirTag cihazı gibi aynı hassasiyetle izlenir.

    AirPod’lar telefonun yakınında değilse?

          AirPod’larınızı yakında bir yerlerde kaybettiyseniz bu iyi ama ya daha uzaktalarsa? Apple bu gibi durumlarda AirTag’lerde kullanılan teknolojinin aynısını kullanıyor. Apple, anonim ve güvenli bir şekilde, AirPod’unuzun yayınladığı sinyalleri taramak için neredeyse bütün iPhone’lardan yardım alıyor.

          iPhone’daki Find My uygulamasında kaybolan AirPod’unuzu seçip üzerindeki bilgilerin olduğu sekmeyi aşağıya kaydırdığınızda ” Kaybolan Olarak İşaretler “  görülecektir. Bu sekmeyi aktifleştirdiğinizde; AirPod’unuzu bulan kişinin ekranına belirecek bir e-posta adresi ve cep telefonu numarası girebileceğiniz bir ekran ile karşılaşırsınız. Ayrıca, kendi cihazınızda bildirilen konumuyla alakalı bir bildirim alırsınız.

          Kayıp olarak işaretlenen AirPod, iCloud sistemine Apple kimliği ile bağlı olduğundan, cihazı bulan kişi onları kullanamaz.

          Find My uygulamasının özelliklerinden bir diğeri de, Ses Çal seçeneğidir. Kablosuz kulaklığınızı bulmanın bir diğer yöntemi olan bu özellikle, yakınınızda kaybolduğunu düşündüğünüz cihazdan ses gelmesini sağlayarak bulunmasını daha kolay hale getirebilirsiniz.

    AirPod’larınızı kaybetmeyi engelleme

          Telefon ile yakınlarda bir yerde kaybolduğunu düşündüğünüz AirPod’ları bulma olanağının olması harika. Bunun yanı sıra, cihazın kaybolmasını engellemek için harika bir çözüm de var.  Bu da, AirPod’u kaybetmeyi engellemek. iPhone’da bulunan Find My uygulamasında Geri Kaldığında Bildir özelliği ile, bağlı olan AirPod’dan uzaklaşıldığında iPhone’a uyarı gönderiliyor. Unutulan AirPod’un telefona mesaj göndermesi harika bir fikir değil mi?

          Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde, AirPod’larınızı bir daha kaybetmek oldukça zor olacaktır.

          AirPod modellerine bir göz atmak için bu linki kullanabilirsiniz.

     

          Twitter takip için @salihertugrul      YouTube kanalım

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN