Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiKarcher SI 4 EasyFix Iron, buharın gücü ile hijyeni evinize getiriyor

    Karcher SI 4 EasyFix Iron, buharın gücü ile hijyeni evinize getiriyor

    Covid-19 süreci hepimizin hayata bakışını değiştirdi. Her şeyden önce bu süreçte sağlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu fazlasıyla idrak ettik. Ve sağlıklı kalabilmek konusunda birçoğumuz son iki yıldır hayatını değiştirme, iyileştirme ve güzelleştirme konusunda daha fazla çaba harcıyor. Bu konuya kafa yoranlarımızın buluştuğu ortak payda ise genellikle hijyen. Pazar araştırma şirketi Euromonitor’a göre, dünya çapında ev temizlik ürünlerinin satışları 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 47 artarak 4,1 milyar dolara ulaştı. Bu rakamın 2025 yılına kadar daha da artarak 5,6 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

    İlgi sadece temizlik ürünleri ile sınırlı kalmadı. Bu dönemde tüketiciler, hijyen ve temizliğin farklı kavramlar olduğu konusunda daha fazla bilinçlendiler. Bir yüzeyi dezenfekte etmenin, söz konusu yüzeyin bakteri, virüs ve küf gibi diğer alerjen maddelerden arındırılması olduğunu hepimiz öğrendik. Şu günlerde çoğumuz tekrar eski normale dönüp, unutmuş olabilir o ayrı. Ama şunu hatırlatmakta fayda var: Bu alerjen maddeler, mikroskobik canlılar olduğu için gözle görülemiyor. Yani yüzeye baktığımızda tertemiz bir zemin görebiliriz ancak bu, zeminin dezenfekte olduğu anlamını taşımıyor. Dolayısıyla basit bir temizlikle iş bitmiyor. Bu noktada farklı çözümler var. Ama hem işlev hem de kolaylık açısından en sağlam çözüm buharlı temizlik makineleri. Bu kategoride farklı markalar olsa da, Alman markası Karcher’ın makineleri gözü kapalı güvenebileceğiniz teknolojileri ile öne çıkıyor. ATCC laboratuvarlarında yapılan test sonuçlarına göre, Karcher buharlı temizlik makinelerinin, yüksek ısıdaki buhar basıncıyla evlerde sıklıklar görülen bakterilerin 99,99’unu öldürdüğü kanıtlanmış. Bu yazımda Karcher SI 4 EasyFix Iron buharlı temizlik makinesi ile ilgili deneyimlerimi paylaşacağım, ama öncesinde buharlı temizlik makinesi seçerken nelere dikkat etmeli ve Karcher ürünleri neden size sorun çıkarmaz, kısaca bakalım.

    Buharlı temizlik makinesi seçerken…

    Öncelikle satın alacağınız cihazın, buharı eşit olarak yüzeye dağıtıyor olması önemli. Alınan cihazın 2 ya da daha fazla buhar aşaması olması buhar yoğunluğunun yüzeye ve kir seviyesine göre ayarlanmasını sağlar. Böylece inatçı kirleri zorlanmadan, kolayca çıkarmanıza imkan sunar. Karcher Buharlı Temizlik Makineleri grubunda yer alan cihazlar tüm bu açılardan kapsamlı veya günlük temizliklerde başarılı sonuç almanızı sağlıyor.

    Diğer yandan seçeceğiniz makinenin ergonomik tasarımlı olması da önemli. Sonuçta temizlik hangi makine ile yaparsanız yapın, efor gerektiren bir iş. Ergonomik tasarım temizlik sırasında kullanıcı için konfor anlamına gelir. Temizleme başlığının mümkün olduğunca çok dönebilmesi, zor alanlarda istenilen verimi alabilmek için kritik bir özellik.

    Güvenli kullanım için kilit sistemi bulunan cihazları tercih etmenizde fayda var. Kesintisiz temizlik için seçeceğiniz cihazın sürekli doldurulabilen su haznesi olması da önem taşıyor. Alınan cihazın entegre kireç çözme kartuşuna sahip olmasına da dikkat edilmeli. Cihazda yer alan kartuş sayesinde cihazın, çeşme suyunun kirecinden de olumsuz olarak etkilenme riski de kalkmış oluyor.

    Karcher SI 4 EasyFix Iron buharlı temizlik makinesini yaklaşık iki aydır kullanıyorum. Böyle bir ürün seçmekteki birinci sebebim kimyasal temizlik malzemelerini evden uzak tutmak. Bu son zamanlarda etrafımda çok fazla kişiden duyduğum bir konu aslında. Pandemi döneminde kış mevsiminin de gelmesiyle, dezenfekte konusu çoğumuzun evinde ilk gündem maddesi. Kimyasal malzemelerden uzak, dolayısıyla sağlıklı ve çevreye zarar vermeyen buharlı temizlik makineleri bu özellikleri ile çocuklu aileler, hamileler, astım hastaları ve evcil hayvan besleyenlerin de ilk tercihi haline geldi.

    Buharın gücü ile derinlemesine hijyen
    Gelelim Karcher SI 4 EasyFix Iron’ın özelliklerine. Öncelikle cihaz çok fonksiyonel. Ütü, ütü masası ve ev temizliği için gerekli tüm aparatlarıyla birlikte geliyor. Evinizin her köşesinde buharın gücü ile derinlemesine hijyen sağlarken, aynı zamanda size, yüksek basınçlı ütüsüyle giysilerinizi en kısa sürede kusursuz ütülemenin keyfini yaşatıyor.

    Mutfaktaki ocak, fırın, aspiratör, tezgah ve daha pek çok alanda buharın gücü ile zorlu kirlerin üstesinden kolayca gelebiliyorsunuz. Banyonuzda duvar döşemeleri ve fayanslar, cam ve ayna yüzeyler, pencereler, armatürler, duş kabinleri, derz araları ve girintileri dahi detaylı ve derinlemesine temizlemek mümkün. Buharlı temizlik taş seramik, PVC ve laminant kaplama tüm zeminlerde de maksimum hijyen sağlamanın en kolay ve etkili yöntemi kesinlikle.

    Farklı alanlarda aynı mükemmellikte sonuç almak için, seçeceğiniz makinanın zengin aksesuar çeşitlerine sahip olduğundan emin olmalısınız. Karcher SI 4 EasyFix Iron bu aparat zenginliğini size fazlasıyla sunuyor. Cihazın uygun aparatları yardımı ile halı ve koltuklarınızı temizleyebilir, perdelerinizin kırışıklığını dahi açabilirsiniz. Üstelik buharlı temizlik makineleri sayesinde yüzde 80’e kadar su tasarrufu sağlanırken sadece 1 lt su ile yaklaşık 75m² alanı temizlemek de mümkün. Karcher buharlı temizlik makineleri hızlı aksesuar değiştirme sistemleri ile temizlik sırasında kullanılan ve kirlenen mikrofiber zemin bezinin, temassız şekilde de çıkartılmasına olanak sağlıyor. Karcher SI 4 EasyFix Iron ayrıca artırılmış buhar nüfuzu için aktif buhar emişi ile giysilerinizin dolap kuruluğunda olmasını sağlayan ütüsü ve ütülemeyi daha etkili hale getiren ütü masası ile hijyeni giysilerinize de taşıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN