Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GenelKadınlarla ‘akıllı’ bir gün...

    Kadınlarla ‘akıllı’ bir gün…

    Sabah sizi uyandıran alarmınızın size kahve yapmasını da ister miydiniz? Ya da spor yaparken kalorinizin hesabını bir başka aklın tutmasını? Çocuğunuzu gezdirirken pusetin kendi kendine gitmesi nasıl olurdu? Peki, şu anda okula gitmekte olan diğer çocuğunuzun her şeyi yolunda mı? Çamaşırları asmak için en doğru zaman hangisi? Tüm bu soruların cevabını merak ediyorsanız, şimdi sayfanın alt kısmına doğru ilerleyebilirsiniz…

    Teknolojik gelişmeler ilerledikçe artık hayatımız çok daha farklı bir hâl alıyor. Mobil cihazlarımız sayesinde her an her yerden ulaşılabilir oluyoruz ve akıllı ürünler sayesinde hayatımız daha da kolaylaşıyor. Özellikle evini çekip çeviren ve çocuklarını büyüten kadınlar için bazı ürünler oldukça dikkat çekici. O zaman günün ilk ışığından akıllı bir güne başlayalım… Sabahları erken saatte kalkıyorsunuz. Çalar saat yerine dijital bir alarmınızın olması artık çok da yeni bir buluş değil ancak çalar saatiniz size kahve de yapabiliyorsa işte bu mükemmel bir icat olur. Londralı tasarımcı Josh Renouf, tam da bu ihtiyaçtan yola çıkarak süper bir ürün tasarlamış. The Barisieur adını verdiğini kahve yapabilen çalar saati adından da anlaşılacağı üzere hem sizi uyandırıyor hem de kahvenizi yaparak sizi ayıltıyor. Akşamdan kahvenizin hazır olmasını istediğiniz saati ayarlıyorsunuz ve çalar saatiniz ayarladığınız saatte sizi uyandırmadan kahvenizi hazırlamaya başlıyor. Kahvenizi şekerli ya da sütlü almak isterseniz cihazın üzerinde bunun için de özel bölmeler bulunuyor.

    Kaç kalori yakmışım?
    Uyanıp ayıldıktan sonra biraz spor yapmanın sağlığınız için oldukça faydası var. Bunun için evinizi spor salonuna çevirmenize de gerek yok. Tangram adındaki akıllı iple ip atlayarak formunuzu koruyabilirsiniz. Üzerinde atlama sayısını gösteren bir sensörün bulunduğu Tangram, kaç kere ip atladığınızı ve ne kadar kalori yaktığınızı gösteriyor. İpin üzerinde bulunun LED ışıkları sayesinde ne kadar ip atladığınızı, yaktığınız kaloriyi ve spor yaparken geçirdiğiniz süreyi havada görebilirsiniz. Ayrıca Tangram, sizi ip atlamaya daha fazla teşvik etmek için bir de yarışmalı spor seçeneği sunuyor.

    Çocuğum okula vardı mı?
    Ebeveynlerin her zaman en çok merak ettiği konudur bu; çocuğum okula vardı mı, bir şeye ihtiyacı var mı, sağlığı yerinde mi? Ona vereceğiniz bir telefon ile bu soru işaretlerini aklınızdan çıkarabilirsiniz. Tabii ki büyüklerin kullandığı telefonlardan bahsetmiyoruz. Özellikle çocuklar için geliştirilen Wiky Watch, kola takılan akıllı bir telefon olarak dikkat çekiyor. Çocuğunuzu 24 saat takip edebileceğiniz bu teknolojik ürün ile, onun okula giderken hangi güzergahları kullandığını, ne kadar yürüdüğünü ve hatta kaç adım attığını bile öğrenebileceksiniz.

    Sürücüsüz bebek arabası!
    Dışarıda tertemiz bir hava var ve bebeğinizin de bu temiz havayı almaya ihtiyacı var. Kışın soğuk günlerinde üşütmemek için kalın giyindiniz ve parkta ufak bir gezintiye çıkmanın zamanı geldi. Ancak aynı anda telefonunuz da çaldı. O zaman bebeğiniz kendi kendini gezdirebilir. Nasıl mı? Tabii ki, Smartbe adındaki akıllı puset ile! Bu puseti kullanırken itmenize gerek yok. Sahip olduğu sensörler sayesinde sizi algılıyor ve sizin hareketlerinize göre hareket ediyor. Yani siz hızlı yürürseniz o da hızlı gidiyor ve durduğunuz zaman o da duruyor.

    Çamaşırları kurutan mandal…
    Sıra geldi çamaşırları yıkamaya… Sabah bebeğinizi parka götürmek için evden çıkarken çamaşır makinenizi zaten çalıştırmıştınız ve akıllı çamaşır makineniz çamaşırların asılmaya hazır olduğunu eve döndüğünüzde size haber vermişti. Kış aylarında olduğumuz için çamaşırların kuruması o kadar da kolay olmayacak. Deterjan markası Omo tarafından geliştirilen Peggy adlı akıllı mandal, üzerinde bulunan hava sıcaklığını ölçen ve nemi algılayabilen sensörleri sayesinde hava durumunu algılayarak çamaşır asmak için en iyi zamanı size söylüyor. Kuruma işlemi tamamlandığında ise cep telefonunuz üzerinden bildirim gönderiyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN