Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürKablosuz hoparlör ile müziğinizi yanınızda taşıyın

    Kablosuz hoparlör ile müziğinizi yanınızda taşıyın

    Kablosuz hoparlör, akıllı telefonunuzdaki müzikleri çevrenizdekilerle paylaşabilmenizi ve müziğin keyfini dostlarınızla birlikte daha güçlü yaşayabilmenizi sağlayan bir dijital oyuncak. Bağlantı için Bluetooth veya NFC (Yakın Alan) teknolojisinden yararlanan kablosuz hoparlörler son dönemde çok popüler. Bu yazıda kablosuz hoparlör satın almayı planlayanlara ürün seçimine yardımcı olmaya çalışıyorum. Gelin şimdi seçtiğim kablosuz hoparlörlere yakından bakalım:

    Kablosuz hoparlör

    ULTIMATE EARS Wonderboom

    Seçtiğim ilk ürün, Ultimate Ears şirketinin WONDERBOOM model kablosuz hoparlörü. 360 derece kuşatıcı ses performansı ve güçlü bas çıkışıyla müzik keyfini doruklara çıkaran, pürüzsüz ses kalitesi sunan Ultimate Ears WONDERBOOM, tek şarjla 10 saate kadar kullanım ömrü sunuyor. Bluetooth teknolojisiyle akıllı telefon ya da tablet bilgisayarlarınızla eşleştirebileceğiniz ürün, 30,5 metre kablosuz kapsamı alanı ile müziğinizi kolayca kontrol etmenize imkân sağlıyor. Tamamen su geçirmez ve darbelere karşı dayanıklı olan bu ürünü rakiplerinden ayıran en büyük özelliği gerçek ‘outdoor’ olması, suda yüzmesi ve sert darbelere dayanıklı olmasıdır. Ürün, sahilde, havuz kenarında hatta duşta bile yanınızdan ayırmayacağınız sağlamlıkta tasarlanmış.

    1 metre derinlikte 30 dakika kalabiliyor

    Üretici şirketin verdiği bilgiye göre, IPX7 derecesine sahip olan ürün, 30 dakika süreyle 1 metre derinliğe kadar  suya dayanıklı. Asma halkası sayesinde çantanıza ya da bisikletinize bağlayabileceğiniz bu kullanışlı hoparlör, sadece 600 gram ağırlığında. ULTIMATE EARS Wonderboom hoparlörü yönetmek ise çok kolay. Hoparlörün üzerindeki düğmeye dokunarak, şarkı çalabilir, duraklatabilir ya da atlatabilirsiniz.

    Kablosuz hoparlör

    BOSE Soundlink Color II

    MediaMarkt internet mağazasından seçtiğim ikinci taşınabilir hoparlör BOSE tarafından üretilen Soundlink Color II model ürün. Telefon ya da tablet bilgisayarınıza Bluetooth ile bağlayabileceğiniz ürün, hava şartlarına dayanıklı olarak tasarlanmış. Yağmurlu havalarda, plajda ya da kampta sorun çıkarmadan size hizmet etmeye devam ediyor. Tek şarjla 8 saate kadar müzik keyfi yaşamanıza imkân veren ürün, 540 gram ağırlığında ve bu sayede gittiğiniz her yere kolayca götürebilirsiniz. Tek bir düğmeyle şarkı çalmak, şarkı atlamak gibi fonksiyonları yönetebilirsiniz.

    Telefon görüşmelerinizi kablosuz hoparlörden yapın

    Hoparlör üzerinden telefonunuza gelen çağrıları cevaplayıp görüşmelerinizi de yapabilirsiniz. SoundLink Color II hoparlörün kapsama alanı ise 9 metre. Bu ürünü telefonunuz, tabletiniz, arkadaşınızın telefonu gibi çok sayıda farklı cihazla eşleştirebilirsiniz. Bu eşleştirmeleri hafızasında tutan ürün, cihazlar arasında sorunsuz geçiş yapmanızı ve müzik kaynağı olarak farklı cihazları da hızlıca kullanabilmenizi kolaylaştırıyor. Üründe USB Micro-B ve NFC (Yakın Alan) desteği mevcut.

    Kablosuz hoparlör

    PHILIPS BT3900P/00

    Seçtiğim üçüncü kablosuz hoparlör ise, PHILIPS’in BT3900P/00 modeli. Su ve toz geçirmez olarak tasarlanan bu ürün, özel DuraFit kumaş dış yüzeyiyle şık bir aksesuar olarak da işlev görüyor. Bluetooth teknolojisiyle akıllı telefon veya tablet bilgisayarınızla eşleştirebileceğiniz ürün, 30 dakika boyunca 1 metreye kadar derinlikteki suyun içerisinde kalabilecek şekilde tasarlanmış. Bu sayede faklı mekanlar ve iklim koşullarında kesintisiz olarak kullanıcısına hizmet vermeye devam ediyor.

    30 metre kapsama alanına sahip

    Bluetooth teknolojisiyle 30 metre kapsama alanına sahip olan ürün, kablosuz hoparlörünüzü daha esnek kullanma avantajı sağlıyor. PHILIPS’in BT3900P/00 model kablosuz hoparlörü, üzerinde bulunan dahili mikrofonu sayesinde, telefon görüşmeleri için de kullanabilirsiniz. Ürün bir çağrı geldiğinde müziği keserek telefon zil sesini çalarak iletişiminizi kesintisiz sürdürmenizi kolaylaştırıyor.

    Kablosuz hoparlör

    JBL Clip 2

    Sizin için seçtiğim dördüncü kablosuz hoparlör ise JBL’in Clip 2 modeli. Dayanıklı kumaş malzeme ile sağlam kauçuk gövdeli olarak tasarlanan JBL Clip 2, farklı mekanlarda hasar görmeden kullanabileceğiniz dayanıklılıkta. Su geçirmez olan JBL Clip 2, havuzda bile kesintisiz olarak müzik keyfi yaşamanızı sağlayabiliyor. Bluetooth teknolojisiyle akıllı telefon veya tablet bilgisayarlarınızla konuşan JBL Clip 2, tek şarjla kesintisiz 8 saat kullanım avantajına sahip.

    Cebinize aynı anda 2 hoparlör bağlayın

    JBL Clip 2, müzik dinlemenin yanı sıra, akıllı telefonunuza gelen çağrıları cevaplamanızı ve görüşmelerinizi eller serbest olarak yapabilmenizi sağlıyor. Müzik keyfinizi ikiye katlamak isterseniz, telefonunuza aynı anda iki adet JBL Clip 2 bağlayabilirsiniz. JBL Clip 2, bu yönüyle diğer ürünlerden daha yaratıcı bir teknolojiye sahip gözüküyor.

    Kablosuz hoparlör

    SONY SRSXB10R.CE7

    Seçtiğim son ürün ise SONY’nin SRSXB10R.CE7 model kablosuz hoparlörü. Bluetooth ve NFC (Yakın Alan) bağlantı desteğine sahip olan bu ürün, EXTRA BASS teknolojisiyle müzikte güçlü sesler arayanlara hitap ediyor. Tek şarjla 16 saate kadar kesintisiz kullanım sağlayan ürün, suya dayanıklı yapısıyla da en zor hava koşullarında çalışmaya devam edecek şekilde tasarlanmış.

    İkili kullanımda stereo müzik keyfi

    Akıllı telefonunuza gelen çağrıları cevaplama ve telefon görüşmesi yapma desteği bulunan SONY SRSXB10R.CE7 model kablosuz hoparlör, kompakt boyutu sayesinde istediğiniz her yere rahatlıkla taşıyabileceğiniz pratiklikte bir ürün. Tek hoparlör kullanımında mono ses veren SONY SRSXB10R.CE7 model kablosuz hoparlör, ikili kullanımda ise stereo müzik keyfi yaşamanızı sağlıyor.

    Sorularınız olursa yorumlardan bana ulaştırabilirsiniz

    Bu yazıda size, taşınabilir kablosuz hoparlörler hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. MediaMarkt internet mağazasında satışa sunulan tüm kablosuz hoparlör modellerini buradan görebilirsiniz. Konuyla ilgili sorularınız olursa, aşağıdan yorum bırakarak bana ulaştırabilirsiniz. Şimdilik hoşça kalın.

    Twitter’da beni takip edin: https://twitter.com/melihbayramdede

    YouTube kanalıma abone olun: https://www.youtube.com/c/melihbayramdede


    MediaTrend’de yayınlanan diğer yazılarıma göz atmak ister misiniz?

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN