Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımKablosuz İnternet Seviyesini Artırma Yolları

    Kablosuz İnternet Seviyesini Artırma Yolları

          Günümüzde internet ve akıllı cihaz kullanım oranlarına bakıldığında, çevremizdeki insanların büyük bir kısmının çevrimiçi olduğunu görüyoruz. Kablosuz internet seviyesindeki zayıflık, yaşam tarzını zorlaştırma yönünde etki yapabiliyor. Zayıf kablosuz alan sinyali durumunda, Wi-Fi sinyalini güçlendirmek için bazı yöntemler bulunuyor.

          Yaz aylarında kablosuz internet menzilinin genişletilmesi ile sahilde ya da daha uzak mesafelerde internet keyfini yaşamaya devam etmek, çoğu kişinin istekleri arasında geliyor.  Bazen de evin belli bir bölümü kablosuz alan için ölü bölge olabiliyor. Bu gibi durumlarda kablosuz alan sinyal gücünü artırmak ve Wi-Fi aralığını genişletmek için aşağıdaki yöntemler yararlı olabilir.

    Kullanılan yönlendirici veya ağ geçidinin yeniden yerleştirilmesi

          Standart bir Wi-Fi ağ aralığı, bütün evi kapsamayabilir. Bir Wi-Fi geniş bant yönlendiricisinin veya diğer ağ geçidi aygıtların yerleştirildiği yerler, doğrudan sinyal seviyesini etkiler. Yönlendirici ya da Wi-Fi ekipmanlarını sınırlayan fiziksel engellerden ve radyo parazitlerinden en az etkilenecek şekilde yeniden yerleştirmek, sinyal seviyesinde kesinlikle iyileşmelere neden olacaktır. Wi-Fi sinyallerini engelleyen kaynaklar arasında; tuğla duvarlar, büyük metal cisimler, kullanımda olan mikrodalga fırın ve kablosuz telefonlar ilk sıralarda gelirler. Birçok engel, zemin ve bel seviyesi yüksekliğinde olduğu için, bazen yönlendiricinin yüksekliğini artırmak sinyal seviyesini artırma yönünde etki yapar.

    Wi-Fi kanal numarasını ve Frekansını değiştirmek

          Kablosuz alan sinyalindeki zayıflama veya sınırlama aynı Wi-Fi frekansını kullanan komşu Wi-Fi ağlarından da kaynaklanıyor olabilir. Cihazdaki Wi-Fi kanal numarasını değiştirmek, sinyal zayıflığı ve sınırlamalarını ortadan kaldırıp, sinyal gücünü artırabilir.

          Tüm yönlendiriciler 2.4 Ghz bandını kullanır. Çift bant kullanan yönlendiriciler 2.4 GHz ile 5 GHz bandını kullanırlar. Genel olarak 5 GHz bandının daha az parazitli olduğu ifade edilmektedir. Bu konuda yönlendiricinin web sitesini ziyaret etmek yararlı olacaktır.

    Yönlendiricinin Firmware Güncellemesi

          Router üreticileri ürünlerinin performansını artırmak için yazılımlarında güncellemeler yaparlar. Yönlendirici yazılımındaki güncellemeler aynı zamanda güvenlik konusunda da ek yenilikler getirir.  Bu sebeple; kullanılan yönlendiricilerin yazılımlarının güncellenmesi, sinyal seviyesinin artırılmasına yardımcı olur.

    Yönlendirici veya Ağ Geçidinin radyo antenlerini büyütmek

          Yeni yönlendiricilerin neredeyse hepsi çıkartılabilen antenlere sahiptir. Yönlendirici üreticileri daha yüksek kazançlı modellerini çoğunlukla daha yüksek fiyattan satabilecekleri modellerinde kullanırlar. Üreticilerden kullanılan ürün içinde daha fazla sinyal kazancı sağlayan radyo antenler talep edilebilir.

    Sinyal  Amplifikatörü eklemek

          Çift yönlü yönlendiriciler, Wi-Fi sinyalini hem alma ve hem de iletme yönünde güçlendirir. Wi-Fi aktarmaları iki yönlü iletişimler olduğundan önemlidir. Router, Erişim noktası (Access Point) veya Wi-Fi istemcisinin bulunduğu yere bir Wi-Fi sinyal amplifikatörü konulaiblir.

    Kablosuz Erişim Noktası Kullanmak

          Büyük firmalarda veya internet erişim noktalarında, birden fazla kablosuz erişim noktası bulunur. Bu sayede  sinyalin erişmesi zor köşelere bile internet hizmeti verirler. Evde böyle bir ortam oluşturmak zor olmakla birlikte, kablosuz erişim noktası kullanılması, sinyal erişim alanını artıracaktır. Evde kablosuz bir erişim noktası kullanarak, onu ana internet erişimi yapılan yönlendiriciye bağlayıp, internet hizmeti alan ve sinyal zayıflığı problemi olan makineleri yeni kurulan kablosuz erişim noktasına yönlendirmek, sinyal zayıflığı sorunu yaşayan istemçiler için yararlı olacaktır.

    Wi-Fi genişletici kullanmak

          Wi-Fi genişletici; Wi-Fi sinyalleri için iki yönlü röle istasyonu olarak çalışabilen bir cihazdır. Ana yönlendiriciden veya kablosuz erişim noktasından uzak olan kullanıcılar, Wi-Fi genişleticiler sayesinde aynı ağa erişim sağlayabilirler. Sinyal seviyesinde sorun yaşandığında Wi-Fi genişletici kullanmak sorunu çözme konusunda yardımcı olacaktır.

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN