Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerOyunJudgement İnceleme

    Judgement İnceleme

    Sega’nın geliştirdiği ve aksiyon, macera türünü sevenlere hitap eden Judgement, özellikle Yakuza serilerine hakim olanların şans vermesi gereken yapımlardan. Oyun, Yakuza ekibi tarafından geliştirdiğinden dolayı çokça göndermeye de sahip ancak dedektif olma noktasında her şey daha detaylı. Bir tarafta psikolojik gerilim, diğer tarafta suçla mücadele derken kendinizi farklı davalarla uğraşırken buluyorsunuz.

    Hikayemiz Takayuki Yagami’nin hayatına odaklanıyor. Kontrol ettiğimiz karakter özel bir dedektif. Kendisi yetim ve karmaşık bir geçmişe sahip. Çok çalışmasının ardından istediklerine ulaşıyor ancak avukatlık yıllarında bir seri katilin savunmasını yapıyor. Bu katil Yagami’nin sevgilisini öldürüp, evini yakıyor. İşte tüm aksiyon tam olarak burada başlıyor. İlk bakışta her şey basit bir intikam hikayesi gibi görünebilir ancak her daldığımız görev, bizi farklı maceralara sürüklüyor. Oyunda çokça yan görev mevcut ve her birinin kendisinde farklı hikayesi var.

    Bazılarında kılık değiştirip bilgi topluyor, bazılarında ise adam pataklıyoruz. Yagami’nin kendi hukuk bürosunun olması ufak tefek görsel değişikleri de yapmamızı sağlıyor. İşin güzel yanı ana görev çizgisinde ilerlerken sıkılırsanız, kendinizi yan görevlere atabilir veya mini oyunlarla kafanızı dağıtabilirsiniz. Mini oyunlar inanılmaz saçma ama bir o kadar eğlenceli. Bir tarafta Virtua Fighter 5, diğer tarafta Club Sega’ya girerek külotlu hırsızı kovalamak gibi tuhaf mini oyunlar sizi bekliyor.

    Mini oyunları bir kenara bırakıp oyunun en çok merak edilen dövüş dinamikleri özellikle konsol tarafında akılları kurcalıyor, ancak görünüşte zor gibi görünse de her şey son derece basit. Dövüşler aynı zamanda “ex boost” olarak özel hareketlerimizi  kullanabileceğimiz barlara sahip. Uzakdoğu filmlerindeymiş gibi görünen animasyonlar, çoğunuzun hoşuna gidecek. Ex boost kısmında ise her başarılı saldırı yaptığınızda bu bar doluyor. Bar doldukça da daha iyi savunma veya saldırılar gerçekleştirebiliyorsunuz.

    Tabii daha iyi saldırı demek, düşmana daha fazla hasar vermek demek. Bu özel saldırılar, aynı zamanda yavaşlatılmış görsel anlamda tatmin edici geçişlere de sahip. Oynanış kısmı sadece dövüş ve mini oyunlardan ibaret değil. Kanıt toplamak, kılık değiştirmek, karşımızdakinin bir şeyleri itiraf etmesini sağlamak gibi çok fazla dedektif aksiyonunu yerine getirebiliyoruz.

    Çözülen her dava sonunda deneyim puanı kazanıyoruz ve bunları da “Ability, Battle, Special” olarak dallandırılan yeteneklere dağıtıyoruz. Oyunun eğlencesi ve ayrıca hikaye gidişatı zamanın nasıl geçtiğini anlamanıza izin vermiyor. Ufak tefek buglar ve kimi zaman kontrollerin teknik sıkıntıyla boğuşması dışında Judgement, türünü sevenlerin şans vermesi gereken oyunlardan.

    Tabii diğer gözden kaçmayacak nokta ise Judgement, hikayesi güzel olsa da oynanışta kendini tekrar eden yapıya sahip. Şöyle ki Fist of the North Star: Lost Paradise ne ise Judgement da hemen hemen aynı. Yakuza teması, adaleti yerine getirme kafası vb. Doğal olarak ister istemez Judgement’daki karakterleri Yakuza’daki isimlerle kıyaslamaya başlıyorsunuz. Her şekilde Judgement, Yakuza serilerine hakimseniz sizi tatmin edecektir. Daha canlı renkler, seslendirme ve atmosferle eğleneceğiniz kesin.

    https://mediatrend.mediamarkt.com.tr/huawei-mate-x-tasarimi-yenilendi/

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN