Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital Kültürİşsizken İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

    İşsizken İnternetten Para Kazanma Yöntemleri

          İşsizlik sadece işten çıkartılana değil, aynı zamanda ona bağımlı olanlara da duygusal olumsuzluklar yaşatabilir. İş bulmanın oldukça zor olduğu günümüzde, iş arayışı da oldukça stresli bir hale gelir. İşsizlik,  aynı zamanda özgüven ve mali durum açısından da can sıkıcı olabilir.  Günlük yaşamda yemek, ev kirası ve zorunlu giderlerden maalesef işsizlik durumunda da kaçılamaz.  ” İşsizken İnternetten Para Kazanma Yöntemleri ” başlıklı yazımda, işsiz kalındığında, internetin nimetlerinden yararlanıp para kazanma ve hatta kalıcı olarak kazanmaya devam edilebilecek yöntemlerden bahsedeceğim.

    Çevrimiçi Özel Ders Verme

          Günümüzdeki pandemi süreci, okul çağındaki çocukların çevrimiçi ders talebini de önemli ölçüde artmış durumda.  İletişim becerisine sahip bir öğretmenseniz, öğrencilerinizin ilgisini çekecek ve ilgilerini geliştirebilecek bir yapıya sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, çevrimiçi ders verilebilen web sitelerine kaydolabilirsiniz.

          Bazı web siteleri; dil öğretme, müzik, sanat, el sanatları, tasarım vb. gibi farklı becerilere sahip kişilere becerileri ile ders vermeleri için fırsatlar sunuyor.

          Öğretmenliğe yeni başlıyorsanız ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, öğretmenler için tasarlanmış ücretsiz çevrimiçi kurslara katılarak bu konulardaki yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. İnternette ” online ders verme platformları ” şeklinde arama yapıldığında gelen siteleri inceleyerek başlangıç yapabilirsiniz.

    Çevrimiçi Satış Yapmak

          Kullanmadığınız ve artık ihtiyacınız olmayan şeyleri internette satmak, işsiz olduğunuzda gelirinizi artırmanın mükemmel yollarından biridir. Büyük e-ticaret siteleri üzerinden satış yapmak, basit ve herhangi bir teknik bilgi gerektirmediğinden kolay olacaktır.

          Satış yapmak istediğiniz herhangi bir e-ticaret sitesi üzerinden bir hesap oluşturup, satmak istediğiniz şeylerin fotoğraflarını çekip siteye yükleyerek başlangıç yapabilirsiniz.

          İnternette satış yaparken başkalarının aynı ürüne ne kadar değer biçtiğini kontrol etmeniz satıştaki başarınızı da artıracaktır.

    Sanal Asistanlık Yapmak

          En basit şekilde ifade etmek gerekirse; sanal asistanlık, kendi evinizin rahatlığında sekreter olarak çalışmaya benzer. İ

          Kiminle çalışacağınıza ve sanal asistan olarak hangi roller üstleneceğinize siz karar verebilirsiniz. Kendi çalışma saatlerinizi ayarlayarak, istediğiniz yerden çalışabilirsiniz.

          İnsanlar bir dizi görevde yardıma ihtiyaç duyabilirler. Her sanal asistan kendine özel hizmet listesi sunabilir. Becerilerinizi ve güçlü yönlerinizi göz önünde bulundurarak, çalışacağınız konulardaki tekliflerinizi sunabilirsiniz.

          Yapabileceğiniz en iyi şey, özellikle yeni başlıyorsanız, bir alanda uzmanlaşmak ve belirli bir iş kolunda hizmet sunmaktır. Sanal asistanlık konusunda uzmanlaşarak, uzun vadede daha fazla para kazanabilirsiniz.

          İnternette ” sanal asistanlık yapma ” şeklinde yapacağınız arama ile bu konuda ilk adımı atabilirsiniz.

    Çevrimiçi Anketlere Katılma

          Çevrimiçi ücretli anketlere katılma, çoğu kişinin boş zamanlarında gelirlerini artırmanın en yaygın yollarından birisidir.

          Ankete katılmak, herhangi bir ön bilgi veya yatırım gerektirmez. Herhangi bir anket platformuna ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

          Anket siteleri, sağladığınız bilgileri mevcut ürünlerini geliştirmek veya yeni ürün geliştirmek için işletmeler ve tedarikçiler adına anketler düzenlerler.

          Anketlere katılarak; nakit, hediye çeki ve diğer ödüllerle zaman ve emeğinizin karşılığını alabilirsiniz.

          İnternette ” anket siteleri ” şeklinde yapacağınız aramalar ile hemen başlangıç yapabilirsiniz.

    Serbest Pazar Yerlerinde Çalışma

          Yeteneklerinizi çerçevesinde evde para kazanmanın en etkili yollarından birisi de,  freelancer olarak internet ortamında çalışmaktır.

          Uzman iş gücü kaynağı arayan işverenler taleplerini ilgili serbest pazar yeri sitelerine yazarlar. Örneğin, bir konudaki yazılım ihtiyaçlarını ilgili siteden yayınlarlar . İlgili konuda yeteneği ve tecrübesi olanlar da site üzerinden tekliflerini sunarak talepte bulunurlar.

          Tek yapılması gereken, freelancer sitelere üye olmak, verilebilecek hizmetleri listelemek, ilgili portföy örneklerine ekleme yapmak olacaktır.

          Twitter takip için @salihertugrul       YouTube Kanalım

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN