Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital Kültürİşinize Çok Yarayacak Gmail Eklentileri

    İşinize Çok Yarayacak Gmail Eklentileri

          Gmail e-posta servisi yıllar içinde o kadar çok gelişti ki, artık e-posta ileri düzey işlemlerinde, ek uygulamalara ihtiyacı kalmadı denilebilir. Bununla birlikte, özellikle gelen kutunuz çok fazla dikkat dağıtmaya başladıysa, uzun e-posta dizileri artık rahatsız ediyorsa veya örneğin GIF içeren mail göndermek istiyorsanız, Gmail eklentilerinden yardım almanız gerekiyor. İşinize Çok Yarayacak Gmail Eklentileri başlıklı yazımda,  Gmail’in  gelişmiş özelliklerinin yanı sıra, kullanılacak  eklentilerle  e-posta işini daha eğlenceli ve kolay hale getirmek için kullanabileceğiniz eklentilerden bahsedeceğim.

    Gmail için Gfycat GIF’leri

          Mesajlaşma uygulamalarıyla GIF göndermek oldukça eğlenceli olsa da, bazen e-posta gönderirken de GIF göndermek isteyebilirsiniz. Gtycat, Gmail eklentisini kullanarak diğer sosyal ağlarda kullanılan standart GIF’leri  e-postalarınızda da kullanabilirsiniz. Bu eklenti bütün internet tarayıcılarında çalışıyor. Bu eklentiyi tarayıcınıza yüklediğinizde, gönderdiğiniz e-postalara yüksek kalite GIF’ler ekleyebiliyorsunuz.

    Mergo posta işleri

          Mergo posta eklentisi, tek seferde çok sayıda kişiselleştirilmiş e-posta göndermenize olanak sağlıyor. Gmail kullanarak bir bülten gönderiyorsanız, e-postayı her alıcı için kişiselleştirmek için Mergo adres mektup birleştirmeyi kullanabilirsiniz.  Geçmişte adınızın geçtiği haber bültenleri okuduysanız, bu mesajlar büyük bir ihtimalle mektup birleştirme uygulamaları ile gönderilmiştir. Mergo adres mektup birleştirme eklentisi sayesinde günde 2000’e kadar e-postayı ücretsiz olarak gönderebiliyorsunuz.

    Hazır Olduğunda Gelen Kutusu (Inbox When Ready)

          Bir e-posta göndermek için Gmail’i açtığınızdan, gelen kutusundaki diğer maillerin dikkatinizi dağıttığı olmuştur. Bazen de gelen e-postalar  yüzünden göndermeniz gereken mesajı bile  göndermeyi unuttuğunuz olmuştur. Bu gibi durumlarda, Inbox When Ready eklentisi imdadınıza yetişiyor.

          Inbox When Ready eklentisi ile Gmail hesabınızı açtığınızda, varsayılan olarak gelen bütün e-postalar gizlenir. Böylece, yeni mail oluşturma düğmesine basarak daha önce gelen maillerin dikkatinizi dağıtmasını engellemiş olursunuz.  Bu eklentiyi aynı zamanda gelen kutunuzu hangi sıklıkla kontrol edeceğinizi ve e-postaları kontrol etmek için harcadığınız süreyi sınırlamak için de kullanabilirsiniz.

    Konuşma Sırasını Değiştirme

          Gmail’de gelen e-postalara yanıt verildiğinde en yeni iletiler başlığın en altında gösterilecek şekilde sıralanır. Bu durum, fazla e-posta trafiği olmadığında iyi olmasına rağmen aynı ileti üzerinden verilen cevapların arttığı durumda artık içinden çıkılmaz hale gelebilir.  Konuşma sırasını değiştirme eklentisini yüklediğinizde; yeni mesajları daha yukarıda gösterilerek, ekranı daha az kaydırma ve daha az zamanda konuşma sonuna erişmeye  yardımcı olacaktır.

          Twitter takip için @salihertugrul     YouTube kanalım

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN