Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerGüvenlikİş adamı Jeff Bezos'un iPhone’unda yer alan tüm veriler ele geçirilmiş olabilir

    İş adamı Jeff Bezos’un iPhone’unda yer alan tüm veriler ele geçirilmiş olabilir

    Jeff Bezos, blog sayfasında yaptığı açıklama ile kendisine yönelik bir siber saldırının detaylarını ortaya çıkardı. 

    Siber saldırının arkasında yatan isim, Suudi Arabistan tahtının varisi Prens Muhammed bin Salman olarak gösteriliyor. Salman, ABD ziyareti boyunca Amazon CEO’su Jeff Bezos dahil birçok önce gelen ismin telefonuna siber saldırı düzenlenmesini istedi. Yapılan adli analizler, Bezos’un kullandığı iPhone X’daki tüm fotoğraf ve mesajlara erişildiğine işaret etti.

    Bezos, saldırıyı blog sayfasında yaptığı açıklamada duyurdu. Açıklamasında, yaşanan durumun sahibi olduğu Washington Post ile rakip medya kuruluşu American Media Inc (AMI) arasındaki bir çatışmaya dayandığını belirtti. ABD Başkanı Donald Trump ile yakınlığı ile bilinen AMI, 2016’daki seçimler sürecinde Trump’ın eski bir Playboy modeli ile ilişkisini gizli tutmakla suçlanmıştı. Bu konudaki araştırmayı, Bezos’un sahibi olduğu Washinton Post gazetesi yürütmüştü.

    En son olayda, AMI’ın sahibi olduğu Enquirer, Bezos’un telefonundan sızdırılan ve Fox TV’nin eski haber spikeri Lauren Sanzhez ile yasak ilişkisi olduğunu gösteren mesajlara ulaştı. Bezos, Enquirer web sayfasında yayınlanan sonra da kaldırılan mesajlar ile kendisine baskı yapılmak istendiğini belirtti. Yapılan baskı ile AMI’da kendisi hakkında çıkan haberleri hakkında “politik kaynaklı olduğuna dair hiçbir bilgisinin bulunmadığını” açıklamasının istendiğini belirtti.

    Gelişmiş bir saldırı aracı kullanıldı

    Uzmanlar, Bezos’un telefonunun prens Bin Salman tarafından kendisine WhatsApp üzerinden gönderilen bir video ile siber saldırıya uğradığını belirtti. 1 Ocak 2020’de gönderilen video 4.4 MB boyutunda olmasına rağmen aslında daha büyüktü ve Bezos’un telefonuna gönderilen kötü amaçlı yazılımı taşıyordu.

    Saldırıda Suudi istihbarat birimleri tarafından sıkça kullanılan Pegasus-3 benzeri bir kötü amaçlı yazılıma başvurulduğunu kaydedildi. Pegasus, WhatsApp üzerinden sıkça kullanılıyor. Suudi Arabistan hükümeti, ABD basınında çıkan iddiaları yalanlayarak Washington Post’un Suudi Arabistan hakkında çeşitli haberler yapmasını engellemek amacı güdülmediğinin altı çizildi. Suudi Arabistan, Jeff Bezos’un ve diğer önde gelen isimlerin maruz kaldığı siber saldırını soruşturulması, bu yolla veliaht prensin “stratejik düşmanlarının” rolünün anlaşılması gerektiği de bildirildi.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN