Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GeneliPhone'unuz Çalındığında Yapılması Gerekenler

    iPhone’unuz Çalındığında Yapılması Gerekenler

          Dijital dünyanın vazgeçilmezlerinden olan cep telefonunun çalınması ya da kaybolması oldukça can sıkıcı olabilir. Telefonun çalınmasının yanında özellikle içindeki kişisel bilgilerin başkalarının eline geçme ihtimali söz konusu olduğundan olay daha da büyük bir sorun haline gelebilir. Günümüzde kullanılan neredeyse bütün platformlardaki akıllı telefonların ekran kilidi olmasına rağmen yine de telefonun çalışması üzerindeki bilgilerinde kaybolması anlamına geldiğinden sorun yaratabilir. Bu haftaki ” iPhone’unuz Çalındığında Yapılması Gerekenler ” konusundaki yazımda, iPhone çalındığında veya kaybolduğunda verilerinizi korumak ve cihazı bulmak için nelerin yapılması gerektiğinden bahsedeceğim.

    Çalınan iPhone’u Kilitleme ve Verileri Silme

          iPhone çalındığında veya kaybolduğunda yapılması gerekenlerin başında kişisel verilerin korunması geliyor. Eğer iPhone’da bir ekran koruma şifresi varsa bilgilerin güvende olduğu söylenebilir. Bunun yanında daha fazla güvenlik isteniyorsa, iPhone’umu bul uygulaması ile telefonu kilitleyebilir ve şifre koyabilirsiniz. Bu işlemler için daha önce telefonda iPhone’umu bul servisinin aktif edilmiş olması gerekiyor.

          Cihaz bulunamıyorsa iCloud kullanılarak telefondaki veriler web üzerinden tamamen silinebilir. Bu işlemin yapılabilmesi için çalınan cihazın internet bağlantısının olması gerekiyor.

    iPhone’umu Bul ile Telefonu Takip Etmek

          Apple’ın iPhone için ücretsiz olarak verdiği hizmetlerden olan iPhone’umu bul servisi, cihaz konumunu cihaz üzerindeki GPS bilgilerinden yaklaşık olarak gösterebilir. Bu işlem için daha önce iPhone’umu bul servisinin aktif edilmiş olması gerekiyor. iPhone’umu bul uygulaması ile birlikte, App Store’da kaybolan telefonu bulmaya yardımcı farklı uygulamaları da deneyebilirsiniz.

    Cihazı Kendiniz Kurtarmaya Çalışmayın

          iPhone’umu bul türü uygulamalar ile cihazın yerini tespit ettiyseniz cihazı almaya kendiniz gitmeyin. Bunun yerine polise bilgi verip, kolluk kuvvetlerinden yardım almanız cihazı kurtarma olasılığını artıracaktır.

    Polise Bilgi Vermek

          Telefonun çalındığı veya kaybolduğu konusunda polise bilgi vermekte yarar var. Çalınan telefonun IMEI bilgisi kolluk kuvvetlerinin veritabanına girildiğinde, cihazın daha sonra kullanıldığında bildirim gelmesi  ya da kullanılmasını önleme açısından yararlı olacaktır.

    İşyerinize Bilgi Vermek

          iPhone çalıştığınız iş yeri tarafından verildiyse, kaybolma veya hırsızlık durumunu işvereninize bildirmelisiniz. Kurumsal BT departmanı telefondaki kritik iş bilgilerine erişilmesini engelleyebilir. Telefonun çalınma ve kaybolması durumunda işveren daha önce neler yapılması gerektiği konusunda rehber hazırlamış olabilir. İlgili rehber neler yapmanız gerektiği konusunda size yardımcı olabilir.

    Telefon Şirketinizi Arayın

          iPhone çalındığında telefon şirketine bilgi verip hesabın askıya alınması veya iptal edilmesi sağlanabilir. Bu işlem ile telefon üzerinde yapılan aramalardaki sorunların ve masrafların önüne geçilmiş olunur. iPhone’umu bul türü servisler kullanılarak cihazın yeri tespit edilmek isteniyorsa, telefonda kullanılan hesabın askıya alınmadan veya kapatılmadan bu işlemin yapılması gerekiyor.

    Parolalarınızı Değiştirin

          Çalışan telefon üzerinde ekran koruma şifresi yoksa ya da iPhone’umu bul servisi aktif edilmemiş veya edilmiş olmasına rağmen telefon internet ağlarına erişemiyorsa; iPhone’da kullanılan mail adresi, sosyal medya uygulamaları gibi servislerde kullanılan hesapların şifresinin değiştirilmesi büyük önem taşıyor.

    Telefon Rehberinizdeki Hatırladığınız Kişilere Bilgi Verin

          Çalınan veya kaybolan iPhone’da ekran kilidi aktif değil ve GPS servisi üzerinden yer tespiti yapılamıyorsa; telefon rehberindeki hatırladığınız kişilere konu hakkında bilgi vermekte yarar var.

          Telefonu çalan kişi büyük bir ihtimalle kilitli telefonu kullanamayacak, işletim sistemini yeniden yüklese bile açılışta telefonu daha önce aktif eden kişinin Apple ID bilgilerini istenecektir.

          iPhone’da silinen fotoğrafları geri getirmek için yapılması gerekenleri bu yazımdan okuyabilirsiniz.

          Yeni iPhone modellerine bir göz atmak için bu linki kullanabilirsiniz.

          Twitter takip için @salihertugrul Instagram takip için teknokafe

     

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN