Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GeneliPhone’dan daha fazlasını alın

    iPhone’dan daha fazlasını alın

    Sistem ayarlarında yapacağınız basit değişikliklerle iPhone’unuzdan ve iPad’inizden daha fazla faydalanabilirsiniz.

    iphone

    Artık arama yapmak, fotoğraf çekmek, uygulama kurmak gibi şeyler her yaştaki telefon kullanıcısı için çocuk oyuncağı. Hatta ekran görüntüsü kaydetmek ya da uygulamalarınızı klasörlere ayırmak gibi birkaç ek hareket de yapıyor olabilirsiniz. Ancak mobil cihazınızın size sunduğu şeylerin tamamını aldığınıza emin misiniz?

    Apple, iOS platformuna son yıllarda yüzlerce yeni özellik ekledi. Bunları kullanarak hayatınızı çok daha kolaylaştırabilirsiniz. Öncelikle son sürümü kullandığınızdan emin olun. Ayarlar > Genel > Yazılım güncelleme’ye giderek cihazınızın varsa son sürümü indirmesini sağlayabilirsiniz.

    Kolay paylaşım
    iOS 8 ile tanıtılan Aile Paylaşımı özelliği ile farklı Apple kimliğine sahip kullanıcılarla (ve cihazlarla) kolayca aralarında uygulama, fotoğraf, takvim ve konumun da bulunduğu verileri paylaşabilirsiniz.

    Aile Paylaşımı

    Ücretli bir uygulama paylaşmak için de kredi kartınızı aile kullanımına açıp, çocuklar için satın alma talebi gerektirmesini sağlayabilirsiniz. Böylece ücretli bir uygulama ya da özellik almak istediklerinde sizin onayınızı soran bir mesaj gelecektir. Ayarlamak için Ayarlar > iCloud > Aile seçeneklerini takip edin.

    iPhone ile ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

    iPad ile mükemmel ikili
    İki cihaza birden sahipseniz, onları yakınlaştırmak mantıklı. Bunun için onları oyun parkına götürüp başbaşa bırakmanız gerekmiyor, aslında pek bir şey yapmanıza gerek yok.

    iOS 8 kurulu cihazlarınızda aynı iCloud hesabının tanımlı olması, aynı Wi-Fi ağına bağlı olmak ve Bluetooth’un açık olması yeterli. Artık ekranın sol altındaki kare simgesine tıklayarak bir cihazda başladığınız Safari, E-Posta, Haritalar, Mesajlar, Hatırlatıcılar, Takvim, Kişiler, Notlar gibi uygulamalara diğer cihazdan ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

    Devamlılık

    Sadece aynı Wi-Fi ağındayken, Devamlılık özelliği açıksa iPad’den telefonunuza gelen aramaları yanıtlayabilir, arama yapabilir, mesajları görüp mesaj atabilirsiniz. Bunun için iPad’de Ayarlar > FaceTime altından iPhone hücresel aramalarını bir kez açmanız yeterli.

    Kısa mesajlar içinse iş biraz daha zahmetli: iPhone’da Ayarlar > Mesajlar > Gönder & Al > Size Şuradan Ulaşılabilr’e giderek telefon numaranızı ve e-posta adresinizi işaretleyin. Daha sonra Ayarlar > Mesajlar> Mesaj İletme’ye gidin ve mesajları iletmek istediğiniz aygıtlarınızı etkinleştirin. Mac, iPad veya iPod touch’ınız size bir kod gösterir. SMS özelliğini doğrulamak için iPhone’unuza bu kodu girin.

    Cihazınızı kaybederseniz kolayca bulabilirsiniz
    Find My iPhone/iPad özelliği ile telefon ya da tabletinizi bir yerde unutursanız ya da cihazınız çalınırsa, yerini tespit etme şansınız var. Bunun için internete bağlı olması ve açık olması yeterli. Ayrıca, uzaktan verileri silme ve cihazı kilitleme de mümkün.

    Find My iPhone/iPad

    “Yerini tam hatırlamıyorum ama zaten sessizdeydi”, “Titreşimde, ya kimse duymazsa?” diyenler de uzaktan ses çalma özelliğini sevecektir.
    Bir güzel özellik de bir numara belirleyerek, cihazı bulan kişinin bu numarayı görebilmesini sağlayabilmesi. Bu özelliği açmak için www.icloud.com adresine Apple kimliğinizle giriş yapın. Buradan özelliği açabileceğiniz gibi, adres defterinize, fotoğraflarınıza, e-postalarınıza ve notlarınıza da erişebilirsiniz.

    Bildirim MerkeziBildirim Merkezi’ni canlandırın
    Ekranı tepeden aşağıya doğru çektiğinizde karşınıza güncel bildirimlerin bulunduğu ekran geliyor. Burada tepede yer alan Bugün’e tıklayarak randevularınızı, hatırlatıcılarınızı, hava durumunu ya da buraya ekleyebileceğiniz birçok ekran aracı ile farklı bilgileri görebilirsiniz.

    Daha da canlandırmak isterseniz, ekran araçlarını artırabileceğiniz Vidgets uygulamasını kurmanızı tavsiye ederim. Buradan programlara ulaşmak ve çalıştırmak için Launcher, pil durumu hakkında detaylı bilgi almak için de Battery Graph Widget’ı sisteminize ekleyin.

    Dosyaları farklı uygulamalara paylaştırın
    Bir uygulamada açık olan dosyaları artık başka uygulamalara göndermek mümkün. Örneğin aldığınız bir notu kolayca Facebook’ta paylaşabilirsiniz, üstelik uygulamadan çıkmadan. Ancak, paylaşmanız için hazır olan varsayılan uygulamaların sayısı az. Bunu artırmak için paylaşma simgesine dokunun.

    Paylaşabileceğiniz uygulamalar listesini sola doğru itin, en sağdaki yazıya tıklayın. Artık bu listeye ekleyebileceğiniz diğer uygulamaları seçebilirsiniz.

    iPhone ile ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN