Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültüriPhone'dan Android'e Wi-Fi Parolası Nasıl Paylaşılır?

    iPhone’dan Android’e Wi-Fi Parolası Nasıl Paylaşılır?

          iPhone akıllı telefonlar iOS 11 işletim sisteminden sonra AirDrop servisi üzerinden diğer iPhone cihazlar ile Wi-Fi şifresini otomatik paylaşılıyor olmasına rağmen, iPhone ile Android platformu arasında  kablosuz internet parolasının paylaşımı, Android cihazların AirDrop desteğinin olmamasından dolayı mümkün olamıyor. Bu haftaki ” iPhone’dan Android’e Wi-Fi Parolası Nasıl Paylaşılır? ” konusundaki yazımda, iPhone’dan Android ortamındaki cihazlara Wi-Fi şifresi paylaşmak için parola yazmak yerine farklı uygulamalar kullanarak nasıl yapılabileceğinden bahsedeceğim.

    iPhone’dan Android’e Wi-Fi Şifresi Nasıl Paylaşılır?

          iPhone’da Wi-Fi şifresini Android ortamındaki cihazlara paylaşabilmek için her iki tarafta da QR kodu servisleri kullanılıyor. Her iki taraftaki akıllı telefonlara yüklenecek herhangi bir QR uygulaması ile Wi-Fi parolası paylaşılabiliyor. Bu yazımda kullanacağım QR uygulamasının adı Visual Codes .

          Bu uygulama ile  Wi-Fi şifresi paylaşmakla birlikte, aynı zamanda QR koduna çevrilmiş; harita lokasyonu, telefon numarası, telefondaki kontak bilgileri, mail içerikleri, arama sonuçları ve web sayfası linki gibi içerikleri de paylaşabiliyorsunuz. Kullanılan QR uygulamasının özelliğine göre de paylaşılabilecek içerikler değişebiliyor.

          iPhone’da Visual Codes uygulaması açıldığında ” Add Code” ekranından “ Connect to WiFi “ seçilerek devam edildiğinde, evde bulunan Wi-Fi ağındaki SSID’nin adı name kısmına yazılır. Password kısmına da kablosuz ağda bulunan SSID’nin şifresi yazılır. Uygulama ile oluşturulan QR kodu daha sonra kullanılmak için bir isim verilerek kaydedilir.

          Uygulamada Wi-Fi şifresi ile birlikte diğer içerikler için de QR kodları oluşturulup saklama şansınız bulunuyor.

    Android telefon ile Wi-Fi parolası paylaşma

          iPhone’a yüklenen Visual Codes uygulaması ile üretilen Wi-Fi QR kodu, Android akıllı telefondaki herhangi bir QR uygulaması ile okutulduğunda uygulama şifrenin bir Wi-Fi ağı için kullanıldığını anlayıp istenildiğinde kullanılmasına olanak sağlıyor.

          Bu uygulamanın Wi-Fi ağının parolasını paylaşırken herhangi bir şekilde şifre gizleme yapmadığı ifade etmem gerekiyor. QR servisleri üzerinden kod paylaşımı yapılırken uzun ve yazılması zor olan içeriklerin kolaylıkla paylaşımı söz konusu olduğundan, bu işlem esnasında Wi-Fi şifresi gizleme gibi bir özellik bulunmuyor.

          Yazıda kullanılan imajlar ilgili servisin web sayfasından alınmıştır. Uygulama ilgili firmanın ticari markasıdır.

          Twitter takip için @salihertugrul Instagram takip için Teknokafe

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN