Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımiPhone XS, XS Max ve XR’ın RAM’i ne kadar?

    iPhone XS, XS Max ve XR’ın RAM’i ne kadar?

    Apple’ın yeni akıllı telefonlarının ‘RAM’ miktarları resmi olarak belirtilmemişti. Bu soru işaretine -resmi olmayan bir şekilde- açıklık getirildi…

    Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıtılan ‘2018 yılı’ iPhone modelleri büyük sükse yarattı. Şirketin büyük ekran ve yenilikçi donanım özellikleri ile gelen iPhone XS, XS Max modelleri ile nispeten daha mütevazı bir fiyat etiketiyle geniş kesimleri hedefleyen XR’la ilgili birçok ayrıntı paylaşıldı.

    21 Eylül’de başlayacak olan resmi satışları öncesinde cihazların sahip oldukları işlemci, kamera sistemleri, bataryalarının çeşitli kullanım senaryolarına dair özellikleri aktarıldı. Ancak her üç model için de çeşitli bilinmezler yok değil; örneğin cihazların ‘pil kapasitesi’ ve ‘RAM’ miktarları resmi olarak belirtilmemişti.

    İşte bu noktada RAM konusuna açıklık getirmeye yönelik bazı çalışmalar kamuoyuna yansıyarak akıllardaki sorulara yanıt getirdi…

    Bir Geekbench sitesinin gerçekleştirdiği testler, iPhone XS, XS Max ve XR’ın yeni 7 nm mimarisine sahip A12 Bionic işlemcisinin tek ve çoklu çekirdekli performanslarını ele aldı. Söz konusu performans sonuçları, cihazların sahip oldukları RAM miktarına da işaret etti.

    iPhone XS kaç GB RAM’le geliyor?

    Buna göre XS ve XS Max modelleri 4 GB RAM’e sahip. iPhone X’un 3 GB RAM’e sahip olduğu düşünüldüğünde geliştirme dikkat çekici.

    Diğer yandan iPhone XR’ın 3 GB RAM’le geldiği kaydediliyor.

    Android cihazların 2-3 GB RAM’e sahip olduğu uzun yıllar süresince 1 GB RAM’li iPhone’larla rekabette yer alan Apple’ın yeni modellerinde rakiplerine çok daha yakın donanım argümanları sunduğu gözden kaçmıyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN