Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GeneliPhone’unuza cinsel içerikli fotoğraflar yüklenebilir!

    iPhone’unuza cinsel içerikli fotoğraflar yüklenebilir!

    Farklı türlerde kişisel bilgileri ele geçirme yöntemleri bulunuyor ancak bazıları var ki gerçekten de çok rahatsız edici hale olabiliyor. Yeni ortaya çıkan bir yöntemde ise saldırganlar keşfettikleri iPhone’lara cinsel içerikli fotoğraflar gönderip kullanıcıları huzursuz ve rahatsız ediyor. iPhone AirDrop özelliği ile rahatınız kaçabilir.

    iPhone AirDrop özelliği kabusunuz olabilir

    Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu Twitter üzerinden AirDrop üzerinden telefonlarına rahatsız edici fotoğraflar geldiğini bildirdi. Bildiğiniz gibi iPhone’lar arası dosya göndermek için kullanılan AirDrop, çoğunlukla güvenli bir yöntem oluyor.

    Öte yandan ‘bir istek mesajı’ ile karşılaşmanıza rağmen boşluğunuza gelip yanlışlıkla tanımadığınız birinin davetini kabul ederseniz telefonunuza istemediğiniz dosyalar başta olmak üzere cinsel içerikli fotoğraflar atabilir.

    iPhone AirDrop

    Yaşanabilecek bu olayları engellemek için AirDrop’u kapatabilirsiniz. Ayarlar> Genel> AirDrop> aşamalarını geçtikten sonra karşınıza Alma Kapalı, Sadece Kişiler ve Herkes seçenekleri çıkacak. Tanımadığınız kişilerden size bir dosya gelmesini istemiyorsanız sadece kişiler seçeneğine tıklayabilirsiniz. Böylelikle Twitter’da pek çok kişinin yakındığı duruma da düşmezsiniz.

    Bunun yanında AirDrop’u kullanmadığınız zaman kapatmanız en güvenli yol olacaktır.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN