Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımiPhone'ların ne kadar süre kullanılabileceği açıklandı

    iPhone’ların ne kadar süre kullanılabileceği açıklandı

    Apple imzalı iPhone’lar kullanım ömürleriyle dikkat çekiyor. Özellikle akıllı telefon tarafında performans düşmeden uzun kullanım sunuyor olmasının yanında pek çok detay milyonlarca kişiyi iOS ekosistemine çekiyor. Yeni yapılan araştırmalara göre bir iPhone’un en fazla kaç yıl kullanılabileceği ortaya çıktı.

    iPhone’un en fazla kaç yıl kullanılabileceği açıklandı

    Güncelleme tarafında kullanıcılarını üzmeyen ve yıllarca destek veren Apple, iPhone’larını her geçen gün daha iyi performans sunacak şekilde tasarlıyor. Önceki yıllarda yaşanan batarya skandalının ardından hatasını kabul eden Apple, özellikle batarya tarafında kullanıcılarının isteklerini karşılamaya odaklanıyor.

    Uzun kullanımda pil ömrünün düştüğü gözlemlenen iPhone’lar için de bir ömür biçildi. Temelde aldığınız telefonun ömrünü hesaplamak isterseniz, satın aldığınız zamanı baz almanız gerekiyor. Bu noktada bir telefonun ömrünü aldığı güncellemeler ile ölçebiliriz.

    En çok güncelleme alarak en güncel kalan iPhone modellerinin toplamda 5 kez büyük güncelleme aldığını söylemek mümkün. Bunlar arasında iPhone 6s ve 6s Plus ilk sırada yer alıyor. Toplamda 5 güncelleme alan bu cihazların ardından, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 6/6 Plus 4 güncelleme alarak yaklaşık 4 yıl güncel kaldığını söyleyebiliriz.

    iPhone'un en fazla kaç yıl kullanılabileceği

    Bir telefon sürekli güncelleme almasa bile kullanılabilir ancak yine de performansta önemli bir düşüş yaşanacaktır. Bu sebeple bir telefonun uzun bir süre güncelleme alması demek oldukça dikkat edilmesi gereken bir konu.

    Öte yandan bir analist olan Horace Dediu, piyasada Apple başta olmak üzere pek çok telefon markasının cihazlarını inceledi. Analizini ise kullanıcıların satın aldıkları üründen yeterince verim alıp alamadıkları üzerine kurdu. Dediu’ya göre 2018 yılında yapılan bir analizde Apple ürünlerinin ortalama ömrü 4 yıl 3 ay olarak belirlendi.

    iPhone 13 Pro

    Bu Apple imzalı cihazlar arasında yalnızca iPhone’lar değil aynı zamanda, MacBook’lar, iPad’ler de bulunuyor. Öte yandan 4 yıl 3 ay elbette ortalama bir ömür. Daha fazla kullanım sunulabileceği gibi aynı zamanda daha kısa da olabilir. Bu bir diğer yandan kullanıcının cihazını nasıl kullandığı ile de ilgili bir konu.

    İlk iPhone’un tanıtılmasının üzerinden yaklaşık 14 yıl geçti ve yıllar içinde kullanıcı sayısını katlayarak artırmayı başardı. 2007 yılından bu yana toplamda 2 milyarın üzerinde iPhone satışı gerçekleştiren Apple’ın satışlar noktasında sürekli rekor kırdığını söylemek de mümkün. Bunlara ek olarak 4 yıl 3 ay ömrü olduğu söylenen ve satılan üç Apple cihazından ikisinin halen kullanımda olduğu saptanmış.

    Pek çok kaynağa göre iPhone’lar bataryaları değiştirildiğinde 4 yıl 3 aydan çok daha fazla kullanılabiliyor. Öte yandan yalnızca iPhone’lar değil Android tarafta da pek çok telefon yıllar içinde eskiyor ve performansını kaybediyor. Haliyle çok iyi kullanılsa bile yıllar içinde telefonunuzu değiştirme ihtiyacı hissedebileceksiniz.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN