Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımiPhone 6’yı Hedef Alan Samsung Galaxy Alpha İle Tanışın

    iPhone 6’yı Hedef Alan Samsung Galaxy Alpha İle Tanışın

    Samsung Galaxy Alpha hakkında çok şey söylendi. Sonunda da gerçek oldu. Metal çerçeveli Samsung Galaxy Alpha gün yüzüne çıktı. Durum böyle olunca da bu ürüne yakından bakalım istedik.

    Samsung, ne zaman bir ürünü piyasaya sürse, ardından eleştiri bombardımanı başlıyordu. Kullanıcılar, Samsung’un ürünlerinde kullandığı Polycarbonat çerçeveden inanılmaz sıkıldılar. Değişiklik istiyorlardı ve isyanlarını haykırmaya başladılar. Samsung bu durumu Galaxy Note 3 ve S5 ile biraz değiştirmeye denedi. Ama ne yazık ki bu isyanlar durmadı. Rakipleri ergonomi ve tasarımları ile öne geçmeye başlayınca Samsung’da geri adım attı. Bu yüzden de Galaxy Alpha geliştirildi.

    galaxy alpha 4

    Samsung Galaxy Alpha, herkesin beklediği metal çerçeveli Samsung akıllı telefon. Hatta bu telefonun tasarımı öyle bir abartıldı ki Eylül ayında tanıtılan iPhone 6 ailesine inanılmaz çok benziyor. Zaten bu ürünün iPhone 6 ile aynı zamanda duyurulması tesadüf olamaz. Belli ki Samsung, iPhone kullanıcılarını kendi saflarına çekmek istiyor.

    iPhone Ailesine Benziyor

    Samsung Galaxy S ailesi ile büyük bir başarı yakaladı. Fakat bu başarı, yavaş yavaş kendisini yitirmeye başladı. Galaxy S tutkunları ürünlerin tasarımlarından şikâyetçiydiler. Plastik telefondan sıkılmışlardı ve telefonun tasarımında keskin çizgiler istiyorlardı. Samsung tüm bu şikayetleri dinlemiş olmalı ki Galaxy Alpha’yı tasarladı. Hemen söyleyelim. Galaxy Alpha’ya çok fazla özen gösterildi. Samsung Galaxy Alpha, işçiliği ve malzeme kalitesi ile fark yaratıyor. Elinize aldığınızda bu hisse hemen kapılıyorsunuz. Hiçbir Galaxy S modeli, elde kendisini bu kadar iyi hissettirmemişti.

    galaxy alpha 2

    Android 4.4 işletim sistemine sahip olan Galaxy Alpha, Galaxy S5’den çok daha ince. Metal çerçevesi ile oldukça sağlam olan Galaxy Alpha, iPhone 6’dan çok iPhone 5S’e çok benziyor. iPhone 6 ile kıyasla 15 gram (S5’de 20 gr) daha hafif olan Galaxy Alpha, her ne kadar 2 mm daha ince olsa da iPhone 6 gibi güzel elde oturmuyor.

    Teknik Özellikler

    1280×720 piksel çözünürlükteki 4.7 inç ekran iPhone 6 ile aynı büyüklükte. Çözünürlük değeri bile aynı. Full HD ekrandan vazgeçilmiş. Ama bu çok da dert değil. Çünkü Samsung’un Super Amoled ekranı, renkleri çok canlı verebiliyor. 32 GByte’lık kapasitye sahip olan Galaxy Alpha, 1860 mAh’lik bir pil kullanıyor. Samsung, pili düşük tutmasının sebebi kuşkusuz iPhone 6’nın 1810 mAh’lik pil kullanmasından kaynaklıyor olabilir. Yinede yaptığımız testlerde , Samsung Galaxy Alpha ile kesintisiz yaklaşık 11 saat (iPhone 6, 9 Saat) konuşulabildiğimizi gördük.

    galaxy alpha 5

    Samsung’un pil tüketim süresinin daha iyi olmasının başlıca sebebi, sekiz çekirdekli (4×1.9 GHz + 4×1.3 GHz) Exynos 5430 işlemcisinden kaynaklanıyor. Bu işlemci oldukça başarılı. Uygulamaları oldukça hızlı ve takılmadan açabiliyor. Benzer bir durum oyunlar için de geçerli. Fakat işlemcinin toplam performansına baktığımızda, Galaxy S5’den daha düşük olduğunu söylemeliyiz. Hatta iPhone 5’in işlemcisi bile daha iyi.

    galaxy alpha 3

    4K Video Kaydı Yapabiliyor

    Samsung Galaxy Alpha, arka kısmında 12 MP’lik bir kameraya sahip. Bu kamera 4K çözünürlüğünde videolar kayıt edebiliyor. Ön tarafında ise 2.1 MP’lik bir kamera mevcut. Yaptığımız testlerde fotoğraf kalitesi 16 MP’lik Galaxy S5’e çok benzediğini söylemeliyiz. Fakat burada elde edilen kalite iPhone 6 ile kıyaslanamaz. 8 MP’lik iPhone 6 çok daha hızlı ve daha kaliteli fotoğraflar çekebiliyor.

    Buna karşın Galaxy Alpa sağlık özellikleri ile büyük bir avantaj sağlıyor. Adım sayacının yanı sıra kan basıncını da ölçebilen Galaxy Alpha, parmak izi okuyucusuna da sahip. S5’den de bildiğimiz S-Health uygulaması bu üründe de çalışıyor. Samsung Galaxy Alpha, ne yazık ki Galaxy S5 gibi suya ve toza karşı dayanıklı değil.

    Kral Geri Döndü: Samsung Galaxy Note 4

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN