Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiiPhone 14 serisi benzersiz özelliklerle geliyor

    iPhone 14 serisi benzersiz özelliklerle geliyor

    Apple’ın önümüzdeki süreçte tanıtacağı iPhone 14 serisi benzersiz özelliklerle geliyor! Peki iPhone 14 serisinde bizleri bekleyen sürprizler neler?

    Akıllı telefon sektöründeki en köklü isimlerden biri olan Apple yeni nesil iPhone modelleri için geri sayıma geçmiş durumda. Eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa Apple’ın yeni nesil iPhone modellerini Eylül ya da Ekim gibi tanıtması bekleniyor.

    Peki yeni nesil iPhone modellerinde bizleri ne gibi sürprizler bekliyor? Dilerseniz biraz bunlardan bahsedelim.

    Bilindiği üzere Apple son iki yıldır mini ismini verdiği modelini de satışa sunuyordu. Fakat bu yıl yeni bir mini modeli ile karşılaşmayabiliriz. Sızdırılan bilgilere göre Apple mini yerine Max modeline yer vermeyi planlıyor.

    Bu bağlamda Apple’ın önümüzdeki süreçte iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modeller ile kullanıcıların karşısına çıkacağını söyleyebiliriz.

    Bir diğer önemli yenilik ise tasarım tarafında karşımıza çıkacak. İddialara göre Apple, iPhone 14 serisi ile birlikte çentik tasarımından tamamen kurtulacak. Telefonun ön yüzünde kamera ve FaceID sensorleri için iki ayrı delik yer alacağı belirtiliyor. Bazı kaynaklar ise bu tasarımın yalnızca Pro modellerde yer alacağını, iPhone 14 ve 14 Max’ta ise çentik tasarımının devam edeceğini iddia ediyor.

    iPhone 14 serisi benzersiz özelliklerle geliyor

    Apple’ın yeni iPhone modellerindeki en iddialı yenilik ise yonga seti tarafında karşımıza çıkacak. Bilindiği üzere Apple yıllardan beri yeni serideki tüm iPhone cihazlarında aynı yonga setini kullanıyordu. Örneğin geçtiğimiz yıl satışa sunulan iPhone 13 serisindeki tüm modellerde A15 Bionic yonga seti yer almıştı.

    Bu yıl ise Pro modellerde daha güçlü bir yonga setine yer verileceği iddia ediliyor. Sızıntılara göre iPhone 14 ve iPhone 14 Max modellerinde A16 Bionic yonga seti yer alırken, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde ise A16S Bionic yonga seti yer alacak. Elbette bu isim farklı bir şekilde de karşımıza çıkabilir. Fakat Pro varyantındaki modellerde daha güçlü bir yonga kullanılacağına kesin gözüyle bakıldığını belirtelim.

    Sonuç olarak iPhone 14 modelleri seride köklü değişiklikler yapabilecek yeniliklere gebe. Sızdırılan bu bilgilerin ne kadar doğru olduğunu önümüzdeki Apple etkinliğinde görmüş olacağız.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN