Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    GeneliPhone 13'ün tanıtılmasının 'eski modellere' yansıması

    iPhone 13’ün tanıtılmasının ‘eski modellere’ yansıması

    Apple yeni etkinliğinde yeni ürünlerini tanıttı. Bu kapsamda geceye iPad modelleri damga vursa da milyonlarca kişinin gözü kulağı eski iPhone modelleri tarafında yaşanacak fiyat değişimiydi. Sosyal medyanın dilinde dolanan iPhone 13 artık tanıtıldı, iPhone 7 alabilirim esprileri eşliğinde gerçekten de önceki modellerde bir düşüş yaşanacak mı? Araştırmalara göre kullandıkları telefonları iPhone 13 ile değiştirecek önemli sayıda insan var ancak iPhone 12’nin de her geçen ay değeri düşecek.

    Eski iPhone modelleri pazarda daha fazla dikkat çekebilir

    Yeni iPhone 13 serisi pek de devrimsel olmayan özellikleriyle tanıtıldı. Çok fazla eleştirilen ve içinde de yenilik barındırmayan yeni iPhone’lar, özellikle çapraz kamera kurulumu ve batarya performansının artması dışında gözle görülür bir değişiklik ile bizleri karşılamadı. A15 Bionic işlemcisiyle kullanıcıların karşısına çıkacak olan telefon, günlerdir en çok konuşulan teknoloji gündemiydi.

    Apple geleneksel olarak yeni telefon serisi için üretim durdurdu. SellCell araştırmasına göre iPhone 13 ile takas edilecek modellerin bir listesi çıkarıldı. iPhone 11 kullanıcılarının yüzde 18’i telefonlarını iPhone 13 ile değiştirecek. iPhone 12  Pro Max kullanan kişilerin yüzde 14’ü iPhone XR kullanıcılarının da yine yüzde 14’ü iPhone 13’e telefonlarını yükseltecek.

    Bunlar ise genel anlamda fiyat politikası eleştirilen Apple için oldukça önemli bir oran. iPhone 7 ve iPhone 8 kullanıcılarının yüzde 7’si, iPhone X kullanıcılarının da yüzde 8’i telefonlarını yükseltecek. Peki, iPhone 12’nin fiyatları düşecek mi?

    iPhone 12 MagSafe

    Resource Declutter‘daki araştırmacılara göre iPhone 13’ün piyasaya sürülmesinden bir ay sonra, kullanıcıların halihazırda kullandıkları iPhone 12’lerin değeri yüzde 12 oranında düşecek. Ön siparişlerin ve tam satışların açılmasıyla üç ay içinde de yüzde 20 oranında bir değer kaybı olacak. Bu sebeple bu oranları parasal olarak değerlere çevirdiğimizde iPhone 13’ün tanıtılmasından bir ay sonra, halihazırda kullanılan iPhone 12’nin fiyatı 40 dolar düşecek.

    Öte yandan iPhone 12 Pro Max’in değeri ise 63 dolardan fazla düşecek deniyor. Üç ay içinde fiyattaki düşüş sırasıyla 65 dolar ve 100 dolardan fazla olacak. Bu sebeple iPhone 13’ün satışlarının başlamasının ardından yaklaşık 5 ay içinde Türkiye’de de fiyatlar önemli oranda düşecek.

    iPhone 13 serisinin en pahalı olduğu ülkeler listelendi

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN