Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    ManşetiPhone 13 Pro ve Pro Max iddialı bir şekilde geliyor

    iPhone 13 Pro ve Pro Max iddialı bir şekilde geliyor

    Apple’ın birkaç gün önce gerçekleştirdiği Spring Loaded etkinliği ile M1 işlemcili iPad Pro başta olmak üzere ürün grubunu genişletti. Etkinlikten sonra gözler Eylül ayında tanıtılacak yeni iPhone modellerine çevrildi.

    Yeni iPhone 13 serisinin tanıtımına kısa bir süre kala, iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinde yer alacak donanımlara ait bazı sızıntılar ortaya çıktı.

    iPhone 13 Pro ve Pro Max iddialı bir bellek ile geliyor

    M1 işlemcili iPad Pro serisinde dahili depolamayı maksimum 2 TB’a çıkaran Apple’ın, iPhone 13 serisinde bu alanı 1 TB’a çıkarması bekleniyor. İlk olarak iPhone XS Max ile gelen 512 GB depolama alanı, iPhone 12 serisi ile devam etti. Depolama alanının artması büyük bir sürpriz olmayabilir ancak bu durumun sadece iPhone 13 Pro modeline özgü olması da ihtimaller arasında.

    Yeni iPhone modellerinde değişime uğraması beklenen bir diğer özellik ise bellek kapasiteleri. Şu anda en güçlü iPhone modelinde 6 GB RAM bulunuyor. Apple’ın iPhone 13 serisinde bellek miktarını 8 GB’a yükseltmesine olumlu bakılıyor. Tabi ki bu donanım iyileştirmeleri, ülkemizdeki fiyatlandırmayı da kökünden değiştirecek. 8 GB RAM ve 1 TB depolama alanına sahip iPhone 13’ün Türkiye fiyatının şimdiden 20 bin TL üzerinde olabileceğini rahatça söyleyebiliriz.

    iPhone 13 serisinin tüm modellerinde 120 Hz’e kadar ekran tazeleme hızını destekleyen LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) ekran teknolojisine sahip olacağı da gelen diğer bilgiler arasında. Apple A15 Bionic işlemcisinden gücünü alacak yeni serinin, bu yükseltmelerin üstesinden rahatça geleceğini söylemek mümkün.

    Bağlantı teknolojileri tarafında ise iPhone 12 ve yeni iPad Pro ile gelen 5G teknolojisinin yeni modellerde de bulunacağı, buna ek olarak Wi-Fi 6E standardını destekleyeceği konuşuluyor. Ekran boyutu olarak iPhone 13 ve 13 Pro’nun 6.1 inç, iPhone 13 mini’nin (gelirse) 5.4 inç ve iPhone 13 Pro Max’in de 6.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip olması bekleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN