Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültüriPadOS 15 tanıtıldı! İşte öne çıkan özellikleri

    iPadOS 15 tanıtıldı! İşte öne çıkan özellikleri

    Yeni iPadOS 15, kullanıcıların daha üretken olmasına yardımcı olurken iPad’i çok yönlü hale getiriyor.

    Apple, iPad cihazları için merakla beklenen bir sonraki iPadOS işletim sisteminin öne çıkan özelliklerini, Geliştiriciler Konferansı 2021 (WWDC21) kapsamında duyurdu. Geliştirici önizlemesi developer.apple.com adresinden Developer Program üyelerine açık olan yeni iOS 15, Temmuz ayında beta olarak yayınlanacak, nihai sürümün ise ücretsiz yazılım güncellemesi olarak sonbaharda kullanıma sunulacak.

    Yeni iPadOS 15, kullanıcıların daha üretken olmasına yardımcı olurken iPad’i çok yönlü hale getiriyor. iPadOS 15, daha güçlü hale getirdiği Split View ve Slide Over gibi özelliklerin daha kolay keşfedilmesini ve kullanılmasını sağlıyor.

    Hızlı Notlar özelliğiyle Notlar uygulaması sistem genelinde kullanılabiliyor ve ister klavyeyle ister Apple Pencil ile yazılsın birlikte çalışmanın ve organize olmanın yeni yollarını sunuyor.

    Ana Ekran ve Uygulama Arşivi için tasarlanan yeni araç takımı yerleşimleri, iPad deneyimini kişiselleştirmenin ve uygulamaları düzenlemenin kolay yollarını sunuyor. Çeviri özelliği, metin ve sohbetleri çevirmeye yarayan yeni özellikler sunuyor. Üstelik kullanıcılar şimdi iPad’de Swift Playgrounds ile iPhone ve iPad için uygulama geliştirebiliyorlar. iPadOS 15 ayrıca Siri, Mail ve sistem çapındaki daha fazla yerde sunduğu yeni gizlilik denetimleri ile kullanıcı bilgilerini daha da iyi koruyor.

    Yeni erişilebilirlik özellikleri, kullanıcılara özel tasarlanıyor. VoiceOver ekran okuyucusu aygıt içi akıllı teknolojileri kullanarak görsellerin içindeki nesneleri algılayabiliyor. Bu sayede kullanıcılar artık görüntülerdeki insanlar, metinler, tablo verileri ve diğer nesnelerle ilgili daha da fazla ayrıntıyı keşfedebilecekler.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN