Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiiOS ve Android için Chrome 800 milyon kullanıcıya ulaştı

    iOS ve Android için Chrome 800 milyon kullanıcıya ulaştı

    chromeABD’de bir kuruluş tarafından yayınlanan veriler, Google’ın Chrome adını alan web tarayıcısının iOS ve Android platformlarındaki aylık aktif kullanıcı sayısını ortaya çıkardı.

    Aylık aktif kullanıcı sayısı, bir mobil uygulama ya da herhangi bir web platformuna ayda en az bir kez giriş yapılması ve bu yöndeki yapılan toplam giriş sayısının da istatistiki olarak sunulması şeklinde özetlenebilir.

    Buna göre Chrome’da iOS ve Android olmak üzere her iki işletim sistemi üzerindeki toplam aylık aktif kullanıcı sayısı 800 milyon. Bu rakama göre Google Chrome, en popüler web tarayıcısı durumunda.

    Her ay en az bir kez Chrome’un mobil sürümü kullanılarak web dünyasına giriş sağlayan 800 milyon kullanıcı var. Söz konusu rakam 2014 yılında 400 milyondu. Yani bir yılda yüzde 100’e ulaşan büyük bir aylık aktif kullanıcı artışı yaşandığı net bir şekilde görülüyor.
    androidÖnemli detay

    Öte yandan Chrome, Android cihazlar için önceden yüklü uygulama formunda geliyor. Herhangi bir Adnroid’li akıllı telefon veya tablet satın alındığında Chrome, kullanıma hazır halde. iOS platformu için durum aynı değil, kullanıcıların App Store’a girip uygulamayı indirmeleri gerekiyor.

    Hangi işletim sistemi kaç milyon Chrome uygulamasına sahip? Bu sorunun yanıtı verilmiş değil, ancak konuya ilişkin Google açıklaması özetle genele bakıyor ve gelecekte mobilin yükselişinin devam edeceği noktasına vurgu yapıyor.

    İnternet ve mobil dünyaya ilişkin gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN