Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültüriOS - Android ‘güncelleme yarışında’ son durum

    iOS – Android ‘güncelleme yarışında’ son durum

    wwdc-2015-ios9

    Mobil cihaz kullanımının geldiği nokta olağanüstü. Geçtiğimiz yıllarda 1 milyarın üzerinde yeni akıllı telefon satışının görüldüğü pazarda, sonraki eşiğin 2 milyar olduğu ve bunun da önümüzdeki yıllarda aşılacağı belirtiliyor. Hakim markalar arasında sıkı bir rekabet var, bununla birlikte işletim sistemleri de gelişmeye, kullanıcılarını daha fazla memnun etmeye devam ediyor. Bu noktada öne çıkan iki işletim sistemi var: Apple’ın iOS’u ve Google’ın Android’i.

    Android ekosistemi, iOS’a göre çok daha geniş. Ayrıca yazılım güncelleme konusunda da birbirleri ile yarış halinde oldukları biliniyor. Ancak bu noktada edinilen son bilgilere göre en güncel iOS ve Android sürümlerini kullanan kimse arasında çok ciddi bir fark var. Hatta bu fark ‘uçurum’ denilebilecek düzeyde…

    Android-MarshmallowYeni bilgilere göre dünya genelinde kullanımda olan iOS cihazlarda kullanımda olan iOS 9 (en son sürüm) işletim sistemi oranı yüzde 79. Yani her 4 iOS cihazından 3’ünde iOS 9 kullanımda.

    Bilindiği üzere iOS 9, geçtiğimiz eylül ayında kullanıma sunulmuştu. Yani 6 aylık süre zarfında ulaşılan nokta çarpıcı. Öte yandan Android açısından göstergeler pek de iç açıcı değil…

    iOS 9’dan bir ay sonra final versiyonu yayınlanan Android 6.0 Marshmallow’un kullanım oranının yüzde 2 olduğu kaydedildi. Ek olarak yaklaşık iki sene önce yayınlanan önceki Android sürümü Android KitKat’ın kullanım oranının da yüzde 36 olduğu görülüyor. Geniş bir işletim sistemi, ancak eski sürümlerin kullanımının daha yaygın olduğu net bir çıkarım şeklinde.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN