Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerTeknolojiiOS 9 önceki sürümlere göre daha az ilgi görüyor

    iOS 9 önceki sürümlere göre daha az ilgi görüyor

    iPhone6_iPadAir2_iOS9-PRINTApple’ın kısa süre önce final versiyonunu kullanıma sunduğu iPhone, iPad ve iPod touch cihazlar için geliştirilen en son işletim sistemi iOS 9’un beklentilerin altında ilgi gördüğü belirlendi. Haziran ayında beta süreci başlayan ve birçok yeniliği beraberinde getiren işletim sisteminin yayınlanmasının ardından geçen ilk 24 saat sonunda iOS kullanıcılarının yüzde 12’si tarafından indirildiği kaydedildi. İlgili süre içindeki oran, daha önceki işletim sistemleri iOS 8’in yüzde 16 ve iOS 7’nin yüzde 20 oranındaki indirilme oranları baz alındığında düşük kalıyor.

    Öte yandan iOS 9’un Apple tarafından yayınlanmasının ardından kısa süre içinde server bazlı sorunların açığa çıkmış olabileceği belirtiliyor. Çünkü kullanıcıların, iOS 9’un yüklenmesinde kesinti ya da yüklenmenin iptal olması gibi durumlarla karşılaştıkları rapor edildi. Bununla birlikte iOS 9’un genel olarak kullanım oranlarının yeni Apple cihazları iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve yeni iPad modellerinin tüketicilerle buluşması ile birlikte hızla artması bekleniyor.

    iOS 9, birçok yeniliği beraberinde getirdi. Mobil işletim sisteminin tasarım dilinde ciddi değişikliklere gidilmezsen yeni fonksiyonlar kazandığı görüldü. Multitasking özelliği öne çıkan yenilik durumunda. Bu yenilik sayesinde iPad kullanıcıları bölünmüş ekran üzerinden kullanım sağlayabiliyorlar. Bu sayede bir tarafta web sayfası açıkken diğerinde oyun oynanabiliyor. Ayrıca Notlar uygulamasında ve uygulama geçişleri kısımlarındaki tasarım değişikliği, geliştirilen iCloud Drive, Siri, klavye, Spotlight aramaları ve Haritalar uygulaması ile yeni düşük enerji tüketimi modu öne çıkan özellikler arasında.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN