Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital KültürInternet Explorer Ekim ayında 40 milyon ekside!

    Internet Explorer Ekim ayında 40 milyon ekside!

    guestwebsite

    Web tarayıcılar, dijital hayatın olmazsa olmazları arasında. Bu alanda akla ilk gelenler arasında Google Chrome ve Mozilla Firefox bulunsa da hafızaların derinliklerinde bir de Internet Explorer bulunuyor. Gittikçe daha az kullanılsa da varlığını sürdüren web tarayıcısı, ilginç bir şekilde gündeme geldi…

    Windows 10 ile birlikte Edge tarayıcısını öne çıkaran Microsoft’un azımsanmayacak sayıda Internet Explorer kullanıcısı da mevcut. Bununla birlikte platform bırakıp başkalarına geçme oranı da bir hayli yüksek. Son veriler de bunun göstergeleri arasında yer alıyor.

    Gelen verilere göre Internet Explorer, sadece geçtiğimiz Ekim ayında 40 milyon kullanıcısını kaybetti. Bu oldukça ciddi bir rakam olmakla beraber devamındaki detaylar da ilgi çekici.

    Verilere göre Internet Explorer’ı kullanıcılarının yüzde 0,58’lik kesimi Google Chrome’a geçiş yapmış durumda. Ekim ayında binde 6’lık pazar payı artışı görülen Google’ın web tarayıcısnın, kendi alanında lider konumda olduğu biliniyor. Ardından Firefox geliyor, pazar payında hatrı sayılır yükseliş olduğu kaydedilen Firefox’un iyi bir yıl geçirdiği belirtiliyor.

    Microsoft’un Edge tarayıcısının pazardaki konumu ise hala Chrome’un gerisinde yer alıyor. Yine de rekabetin hız kesmeden devam ettiğini belirtmek mümkün.

    Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN