Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerİnovasyonIntel'den yapay zeka ile çalışan sırt çantası

    Intel’den yapay zeka ile çalışan sırt çantası

    Intel’in yapay zekâ teknolojisi ile çalışan sırt çantası görme engellilerin dünyayı keşfetmelerine yardımcı oluyor…

    Yapay Zekâ (AI) geliştiricisi Jagadish K. Mahendran ve ekibi görme engellilerin etraflarındaki dünyayı keşfetmeleri ve algılamalarına yardımcı olabilecek, AI teknolojisi ile çalışan, sesle kumanda edilen bir sırt çantası tasarladı. Sırt çantası trafik levhaları, sarkan objeler, yaya geçitleri, hareket eden nesneler ve değişen yükseltiler gibi sık karşılaşılan engelleri tespit etmeye az enerji tüketen, interaktif bir cihaz platformu üzerinde çalışarak yardımcı oluyor.

    Dünya Sağlık Örgütü, dünya çapında 285 milyon insanın görme engelli olduğunu tahmin ediyor. Navigasyon için görsel destek sistemleri oldukça sınırlı. Bu sistemlerin Küresel Konumlandırma Sistemi tabanlı, sesli kumanda destekli akıllı telefon uygulamalarından kamera özellikli akıllı baston çözümlerine kadar farklı çeşitleri bulunuyor. Ancak bu sistemler, bağımsız navigasyonu kolaylaştırmak için gerekli derinlik algısından yoksun.

    Sistem, içinde bir bilgi işlem ana birimi (örneğin bir dizüstü bilgisayar vb) bulunan küçük bir sırt çantası içinde yer alıyor.  Bir yelek kamerayı gizlerken, yaklaşık sekiz saat kullanım kapasitesi sunan cep boyunda bir batarya kutusu da bir bel çantası içinde bulunuyor. Luxonis OAK-D spatial AI camera yapay zekâ teknolojili kamera yeleğe ya da bel çantasına takılabiliyor ve ardından da sırt çantasındaki bilgi işlem birimine bağlanıyor. Yelekteki üç küçük delik, yeleğin içine takılı OAK-D için görüntü kapısı görevini üstleniyor.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN