Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Haberlerİnovasyonİnovasyon ve Yapay Zekayı Ustaca Birleştiren Geleceğin Markaları

    İnovasyon ve Yapay Zekayı Ustaca Birleştiren Geleceğin Markaları

    Teknoloji dünyasında yapay zeka ve inovasyon sözcüklerini sıklıkla yan yana duyuyoruz. Sağlıktan finansa birçok farklı sektöre büyük katkı sağlayan yapay zeka geleceği değiştirecek potansiyele sahip. Elbette bazı markalar doğru hamlelerle diğerlerinin önüne geçiyor.

    inovasyon
    İnovasyon denilince akla otonom sürüş geliyor

    İnovasyon ve otonom sürüş uzmanları Aurora

    Otonom sürüş yakın geleceğin bir parçası olacak. Ancak teknoloji ve etik açıdan otonom sürüşle ilgili çözülmesi gereken önemli noktalar var. Bu nedenle 2016 yılında Tesla’dan ayrılarak Aurora Tech şirketini kuran Sterling Anderson, arkasına milyar dolarlık yatırım aldı. Sıfırdan bir ürün yaratıp onu satmak yerine Hyundai ve Kia gibi devlerle anlaşan Aurora Tech, otomobil üreticilerine otonom çözümler geliştiriyor. Elbette birçok marka ile çalışan uzmanlar yakında otonom sürüşe dair tüm karmaşık sorunların üstesinden gelebilir.

    Veri analizi için yapay zeka kritik önem taşıyor

    Veri Analiz Uzmanı DataRobot

    Günümüzde Veri Kümeleri ve Büyük Veri adı altında muazzam miktarda bilgi akışına sahibiz. Ancak bu kadar yoğun veriyi tam anlamıyla analiz edip ondan faydalanmak çok zor. Bu amaçla çalışan veri mühendisleri yetersiz kaldığı için DataRobot isimli bir şirket 200 milyon doların üzerinde kaynak toplayarak işin hesap kısmını yapay zekaya paslayan yenilikçi bir yazılım geliştirdi. Birçok havacılık ve bankacılık ismi bu yazılımı kullanarak verimliliğini artırdı. Hiçbir programcılık altyapısına sahip olmadan en karmaşık veriyi bile analiz etmeye yarayan bir yazılım geliştiren DataRobot yakın gelecekte adından çok söz ettirecek.

    Kişiye özel Deep 6

    Şimdi de tıp alanında inovasyon yaratan bir isimden bahsedelim. Özellikle geliştirilme aşamasında ilaç üreticilerinin hızına hız katacak Deep 6, elektronik tıbbi kayıtlar içerisinde istenilen filtrelemeyi sağlayarak normalde aylar süren test grubu bulma sürecini dakikalara indiriyor. Yakında veritabanı ile tıp dünyasında yükselişe geçecek Deep 6, kişiye özel ilaç geliştirmek isteyen şirketlerin ilk adresi haline gelecek.

    Sohbet robotları e-ticarette fark yaratacak

    Sohbet robotu Moveworks

    Bilişim hizmetlerini yapay zeka ile hızlandıran Moveworks çok gelişmiş bir sohbet robotunu piyasaya sürdü. “Bilgisayarımı düşürdüm ve açılmıyor. Ne yapmam lazım?” ve daha karmaşık soru kalıplarındaki sorunu tespit edip öneriler getiren Moveworks, Autodesk, Western Digital ve Nutanix gibi önemli isimler tarafından kullanılmaya başlandı bile. Özellikle cümle yapısını çok iyi çözümleyen Moveworks yakında e-ticaret sitelerinin vazgeçilmezi olacak.

    Yetenek avcısı Pymetrics

    Modern bir kariyer sitesi olarak kurulan Pymetrics kendini yetenek eşleştirme platformu olarak tanımlayarak rakiplerinden ciddi anlamda sıyrılıyor. LinkedIn, Accenture, MasterCard ve Unilever gibi devlere hizmet sağlayan Pymetrics standart bir özgeçmiş taramasının çok ötesine geçerek işin tanımınına uygun becerilere sahip kişileri eşleştiriyor. Bunun için yapay zeka birçok veriyi hesaba katarak kurumlara ve iş arayanlara din, dil, cinsiyet farkı gözetmeyen profesyonel bir danışmanlık ve arabuluculuk etmiş oluyor. Yakın zamanda birçok flaş ismin Pymetrics sayesinde terfi ya da transfer haberlerini duyacağız.

    Görüldüğü gibi gelecekte yeni isimlerle tanışacağız. Buna paralel olarak inovasyonla hayatımıza giren yeni meslekler üzerine yazmış olduğum bu yazı da ilginizi çekebilir.

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN