Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    HaberlerDonanımiFlashDrive EVO ile iPhone’larda bellek derdine son!

    iFlashDrive EVO ile iPhone’larda bellek derdine son!

    ONE_A.92Bundan yaklaşık 8 yıl önce, 9 Ocak 2007’de ilk iPhone tanıtıldığında, satışa sunulan modellerin bellek kapasiteleri 8 ve 16 GB arasındaydı. Bugün itibariyle 8 GB’lık seçenek artık satışta değil… iPhone 6 modellerinde bellek kapasitesi, 16, 64 ve 128 GB arasında değişiyor.

    UYGULAMALAR DA BÜYÜYOR
    Zaman içinde kapasitenin artması son derece normal… İşlemci geliştikçe, uygulamalar da çok daha karmaşık hale geliyor. Karmaşıklaşan uygulamalar da, daha fazla alana ihtiyaç duyuyor. Bugün AppStore’a baktığınızda birçok uygulamanın 2 GB’dan daha fazla alana ihtiyaç duyduğunu siz de fark edeceksiniz. 16 GB bellekli bir iPhone’a bu tür uygulamalardan birkaç tane yüklediğinizi düşününce çok önemli bir bellek sorunuyla karşı karşıyasınız demektir.

    iFlashDrive EVO, iPhone sahiplerini artık bu dertten kurtaran bir çözüm olarak geliyor. Bugüne kadar iPhone, ya da iPad’e uyumlu bellek donanımları vardı. Ancak onlar yalnızca, bazı resim dosyalarının transferine müsaade ediyordu. Oysa iFlashDrive EVO, hemen hemen bilinen tüm resim dosya biçimleri başta olmak üzere, 30 kadar doküman, audio ve video dosyasını destekliyor. Üstelik, Mac OS, iOS, Microsoft ve hatta Linux işletim sistemi farkı olmadan tüm cihazlara transfer yapabiliyor.

    81SHAPrZaFL._SL1500_UYGULAMA APPSTORE’DAN ÜCRETSİZ İNDİRİLİYOR
    Tüm dosyalarınızı adeta harici bir disk gibi depoladığı gibi, dosyalar üzerindeki kontrolü (dosya adı değiştirme, silme vs) tamamen size bırakıyor. Fotoğraflarınız, filmleriniz, şarkılarınız aklınıza gelen tüm dosyalarınızı yalnızca saklamakla kalmıyor, onları doğrudan kendi üzerinden çalıştırmanıza da imkan veriyor. Yani çok sevdiğiniz bir filmi iFlashDrive EVO üzerinden oynatabiliyorsunuz. Verilerinizi iCloud’da tuttuğunuzda, her zaman internet bağlantısına sahip olmayabilirsiniz. Oysa iFlashDrive’da bilgileriniz her an elinizin altında bulunuyor. Bu bilgileri şifreleyebiliyor, hatta iFlashDrive EVO’ya hangi cihazın bağlanıp bağlanmayacağına dahi şifreyle siz tayin ediyorsunuz.

    iFlashDrive EVO’nun uygulaması AppStore’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Bu uygulama sayesinde cihazlarınız donanımla bağlantı kurabiliyor. Programın arabiriminde dosyaların detaylarını görebiliyorsunuz. Ana ekranda kullanmış olduğunuz belleğin miktarı ve ne kadar boş yere sahip olduğunuz özellikle belirtiliyor. Depolamış olduğunuz dosyalar, müzik, fotoğraf, video, doküman ve diğer dosyalar şeklinde kataloglanmış olarak ana ekranda sizi karşılıyor. İlginç özelliklerden biri de, doğrudan ses kayıtlarınızı iFlashDrive EVO’nun üzerine yapabiliyorsunuz.

    81JzeZqKIfL._SL1500_DROPBOX BAĞLANTISI DA MÜMKÜN
    Arabirimde ayrıca yer alan In-APP ve Tüm Dosyalar Deposu bölümünde, cihazının üzerinde doğrudan çalışan uygulamalara göz atabiliyorsunuz. Dosya yönetimine Dropbox hesabınızı doğrudan linkleyebilmeniz de mümkün… Buradaki dosyalarınızı da istediğiniz gibi kontrol edebiliyorsunuz. Kişiler dosyanızı da burada yedekleyebiliyor, bilgileri iFlashDrive EVO’da saklayabiliyorsunuz. Yalnızca kişiler dosyası değil, takviminiz de burada yedekleniyor. Ayrıca tek tuşla tüm bilgilerinizi yedekleme imkanınız da var… Ve dosyalarınız arasında arama yapma da…

    Tüm bunların yanında bir de Apple TV’niz varsa, AirPlay özelliğiyle H.264 kodlu vidolarınızı arada kablo bağlantısı olmadan TV’de oynatabiliyorsunuz. Arabirim ID3 etiket sistemini desteklediği için müzik dosyalarını oynatırken albüm kapağı, şarkı ve sanatçının ismi ekrana geliyor.

    iFlashDrive EVO, şu anda bazı alışveriş sitelerinde satılmaya başlanmış durumda… 16 GB’lık iFlashDrive EVO, yaklaşık 270 TL civarında satılırken aynı ürün Amazon’da 79 dolara müşteri buluyor.iFlashDrive_EVO_flash_for_iPad

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN