Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Mediatrend Desktop Mediatrend Mobile
Diğer
    Dijital Kültürİddia: Apple Haritalar’a yeni iç mekân haritaları ekleniyor

    İddia: Apple Haritalar’a yeni iç mekân haritaları ekleniyor

    Teknoloji şirketi Apple’ın Haritalar servisi, daha fazla iç mekân haritasının eklenmesiyle daha detaylı bir çözüm özelliği kazanıyor. İşte ayrıntılar…

    Örneğin MediaMarkt yazdığınızda bölgenizdeki birçok mağazayı görebildiğiniz, basit şekilde istediğiniz lokasyona ulaşabilmenizi sağlayan Apple Haritalar servisi, ilginç bir geliştirme sunmaya hazırlanıyor. Henüz çalışmaları devam eden geliştirme, ilk etapta ABD, Avustralya gibi ülkelerde şehirlerde bulunan havaalanı, alışveriş merkezi gibi önemli noktalar için kullanıcıların ekranlarında genel dış görünümün modellemesinin görebilmelerinin haricinde daha fazla sayıda iç mekân haritasının da sunulması şeklinde. Eklenen yapı arşivinin arttığı ve ilgili fonksiyonun daha fazla ülkede kullanımı için sürecin devam ettiği belirtiliyor. Bunun için ciddi süre gerektiği aşikar.

    Apple nezdinde konuyla ilgili olumlu ya da olumsuz bir açıklama ise henüz gelmiş değil, yine de söz konusu gelişmenin kısa süre içerisinde kullanıma sunulması muhtemel.

    Hayatı kolaylaştırma potansiyeli vaat ediyor…

    Türkiye’de yoğun şekilde kullanılan Apple Haritalar özellikle bir şehirde bilinmeyen adreslere erişim için tercih ediliyor. Bu bağlamda Google Haritalar, Waze gibi diğer platformlarla rekabette iç mekan detayları özelliğinin daha yoğun şekilde sunulmasıyla öne çıkması doğal görünüyor.

    Uygulamaya oldukça yoğun bir detay faktörü kazandıracak olan özelliğin ülkemizde de kullanımı, havaalanı gibi noktalarda hayatı kolaylaştırma potansiyeli vaat ediyor.

    Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz…

    Haberler

    BUNLARI DA BEĞENEBİLİRSİN